Протече вода в купето

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Протече вода в купето

Мнениеот Ivailo » Вто 22 юли 2008 20:02

Днес след обилния дъжд си тръгвам след работа, засилих малко по "добринова скала" да се включа в трафика и явно се е наклонила назад - изтече обилно количество вода пред пасажерското място, явно се е събирало докато е валяло.
Като се прибрах видях от къде - под жабката, под джоба има една кора, под която има нещо кръгло.. с капачка, която се върти свободно, но не се завърта/развърта.
Стана ми ясно, че като пробвах да чистя веднъж маркучите на люка, явно съм скъсал/откачил единия и явно от там влиза вода не където трябва. Това, което ме притеснява е, че там имаше едно количество кабели...
Какво да правя.. Трудно ли мога да проверя маркуча къде е дал фира? В смисъл трудно ли се отваря? Ще мога ли сам с права и кръстата отверка или да ходя на майстор?
Благодаря..

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Вто 22 юли 2008 20:10

Едва ли си скъсал нещо, по вероатно е да си откачил връзката м/у ПВЦ дренажа на люка и гумения изход :idea:
Връзката се намира на кофти място, но лесно се въстановява :wink:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 22 юли 2008 20:12

Да не влиза от ваната при механизма на чистачките? :roll:

Потребителски аватар
palikari
Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
Двигател: BMM-2006

Re: Протече вода в купето

Мнениеот palikari » Вто 22 юли 2008 20:26

ISRalien написа:Днес след обилния дъжд си тръгвам след работа, засилих малко по "добринова скала" да се включа в трафика и явно се е наклонила назад - изтече обилно количество вода пред пасажерското място, явно се е събирало докато е валяло.
Като се прибрах видях от къде - под жабката, под джоба има една кора, под която има нещо кръгло.. с капачка, която се върти свободно, но не се завърта/развърта.
Стана ми ясно, че като пробвах да чистя веднъж маркучите на люка, явно съм скъсал/откачил единия и явно от там влиза вода не където трябва. Това, което ме притеснява е, че там имаше едно количество кабели...
Какво да правя.. Трудно ли мога да проверя маркуча къде е дал фира? В смисъл трудно ли се отваря? Ще мога ли сам с права и кръстата отверка или да ходя на майстор?
Благодаря..

от личен опит-от ф-ра за купето,отводнителния канал на ваничката ти е запушен

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Re: Протече вода в купето

Мнениеот Ivailo » Вто 22 юли 2008 21:01

palikari написа:от личен опит-от ф-ра за купето,отводнителния канал на ваничката ти е запушен

Говориш за ваничката горе в самия люк ли?
Ако е за там - не е. Ако беше там щеше да си тече от тавана, а тук тече под жабката...
едит: сега разкодирах ф-ра (помислих го за фактура :lol: ) - филтъра за купето? Утре ще го инспектирам :lupe

ivanov72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivanov72 » Вто 22 юли 2008 21:34

Под пластмасовата кора пред предното стъкло вляво и вдясно има отвори, които отвеждат водата. Когато са запушени, водата остава и през филтъра на купето тече в краката на пътника.

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 22 юли 2008 21:35

ivanov72 написа:Под пластмасовата кора пред предното стъкло вляво и вдясно има отвори, които отвеждат водата. Когато са запушени, водата остава и през филтъра на купето тече в краката на пътника.

И аз точно за там му намекнах... ;)

Просто виж филтъра дали е мокър... :wink:

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 22 юли 2008 21:42

Много благодаря колеги, утре това ще правя.
Всъщност сега като се замислих няма как да е от люка, щото преди 2 седмици тествах дали се отича добре и си беше наред.
Утре ще видя какво е състоянието при филтъра и тези дупки...
Сега слязох пред блока и сложих един плик под пасажерската чистачка, белким помогне нещо, както и един леген там, дето тече.
Може да е селско, може да е смешно, ама не ми пука, корема ми се обърна 14 пъти тука като слушам как вали навън :cry: :cry: :cry:

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Сря 23 юли 2008 20:51

Има отвори към предните подкалници, които се намират в отсека между двигателя и предното стъкло , когато се запушат отворите от листа ,клечки , борови иглички и други боклуци ,при дъжд става наводнение в купето.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”