Днес след обилния дъжд си тръгвам след работа, засилих малко по "добринова скала" да се включа в трафика и явно се е наклонила назад - изтече обилно количество вода пред пасажерското място, явно се е събирало докато е валяло.
Като се прибрах видях от къде - под жабката, под джоба има една кора, под която има нещо кръгло.. с капачка, която се върти свободно, но не се завърта/развърта.
Стана ми ясно, че като пробвах да чистя веднъж маркучите на люка, явно съм скъсал/откачил единия и явно от там влиза вода не където трябва. Това, което ме притеснява е, че там имаше едно количество кабели...
Какво да правя.. Трудно ли мога да проверя маркуча къде е дал фира? В смисъл трудно ли се отваря? Ще мога ли сам с права и кръстата отверка или да ходя на майстор?
Благодаря..
Протече вода в купето
- palikari
- Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
- Двигател: BMM-2006
Re: Протече вода в купето
ISRalien написа:Днес след обилния дъжд си тръгвам след работа, засилих малко по "добринова скала" да се включа в трафика и явно се е наклонила назад - изтече обилно количество вода пред пасажерското място, явно се е събирало докато е валяло.
Като се прибрах видях от къде - под жабката, под джоба има една кора, под която има нещо кръгло.. с капачка, която се върти свободно, но не се завърта/развърта.
Стана ми ясно, че като пробвах да чистя веднъж маркучите на люка, явно съм скъсал/откачил единия и явно от там влиза вода не където трябва. Това, което ме притеснява е, че там имаше едно количество кабели...
Какво да правя.. Трудно ли мога да проверя маркуча къде е дал фира? В смисъл трудно ли се отваря? Ще мога ли сам с права и кръстата отверка или да ходя на майстор?
Благодаря..
от личен опит-от ф-ра за купето,отводнителния канал на ваничката ти е запушен
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Re: Протече вода в купето
palikari написа:от личен опит-от ф-ра за купето,отводнителния канал на ваничката ти е запушен
Говориш за ваничката горе в самия люк ли?
Ако е за там - не е. Ако беше там щеше да си тече от тавана, а тук тече под жабката...
едит: сега разкодирах ф-ра (помислих го за фактура

- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Много благодаря колеги, утре това ще правя.
Всъщност сега като се замислих няма как да е от люка, щото преди 2 седмици тествах дали се отича добре и си беше наред.
Утре ще видя какво е състоянието при филтъра и тези дупки...
Сега слязох пред блока и сложих един плик под пасажерската чистачка, белким помогне нещо, както и един леген там, дето тече.
Може да е селско, може да е смешно, ама не ми пука, корема ми се обърна 14 пъти тука като слушам как вали навън

Всъщност сега като се замислих няма как да е от люка, щото преди 2 седмици тествах дали се отича добре и си беше наред.
Утре ще видя какво е състоянието при филтъра и тези дупки...
Сега слязох пред блока и сложих един плик под пасажерската чистачка, белким помогне нещо, както и един леген там, дето тече.
Може да е селско, може да е смешно, ама не ми пука, корема ми се обърна 14 пъти тука като слушам как вали навън

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”