Здравейте, колеги,
нуждая се от информация за поставяне на климатик на Голф2. Лесно ли се поставя, има ли някакви проблеми при монтажа и пускането? Дали има някъде сервиз/и, където да поставят нови или трябва да се търси втора употреба. Има ли значение от двигателя на колата на която ще се постави, че да се търси втора ръка свален от кола със същия двг. Някакви тънкости, особенности дали има с които да се съобразя?
Колко би ми излезнало едно поставяне на климатик, като се включи всичко - комплект климатик (нов/втора употреба) + монтаж + труд + пълнене с фреон?
Благодаря ви предварително!
Въпроси за климатик на Голф2
- KURASH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
nikolai_1 написа:И аз като тебе бях на същия акъл да си лсагам климатик в моя Голф 2 ама набързо ми охлдиха ентусиазма с едно големи пари и много пречки при поставянето.просто не си струва да се прави всичко това...
Вземи се радвай на слънцето , че на зима няма да го има
За какви суми става дума, колега? Климатика ли е скъп или поставянето, а може би и двете а?

Преди около седмица се обаждах за една обява (видях я от вестник за продажба на Голф2 на части) и момчето ми каза, че имал всичко което е под капака (компресор, радиатир, стойки, тръби, ел. инсталация+копчета) само трябвало да си намеря тази част, която е в купето от към страната на пътника до шофьора някъде около жабката (там бил удара на колата и всичко било помляно). Така и не можах да разбера какво се намира там

Ще преценя дали си заслужава или не и от там нататък ще гледам.....
колега 170лв е добра цена стига и климата да е в добро състояние,моят излезна около 300лв,донесоха ми го от италия и монтажа май около 350лв. излезна,монтирах го в София на Черни връх но непомна името на фирмата(беше преди 2г.)единствената разлика с останалите е че няма собствен мотор и е сварзан с ремък към генератора и ролката на компресора се върти постоянно,но зимата свалям ремъка и един лагер и няма пробл.(всъщност тия дни тряа да го монтирам)незнам в момента кви пари ще излезе цялата работа но едва ли ще е под 600лв(всичко).Повярвай ми обаче си заслувава!Освен това трябва и да намериш човек които наистина знае какво прави когато го монтира за да нямаш ядове после!В Плевен от 20 човека съм признал един,другите са или измикяри или неразбират!Зареждането с фреон при мойта клима е 45лв. но при някой е и пове4е зависи от компресора!ами надявам се да съм ти помогнал поне малко,ако още нещо те интересува и мога да помогна .........
знам но още като го сложих ме посъветваха да го свалям,тъй като го ползвам 3мес. в годината не е нужно да върти постоянно защото за да се сменят лагерите който се износват от ненужното въртене е необходимо да се свали климатаа като се свали се сменя и фреона и една семерина което си излиза лев!както казах тва е единсвеният недостатък,тъй като климатика е модел от осемдесе и някоя година незнаино от какъв автомобил
- KURASH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря за информацията. Напълно съм съгласен, че трябва да се монтира от доказан майстор (то не, че за друго нещо не е така), защото майстори и специалисти вече има навсякъде. Сега паралелно с търсене на климатик ще трябва да се поинтересувам и от майстор. Можете ли да ми препоръчате някой сервиз в Стара Загора и региона, а може и в Пловдив.
А между другото за изпарителя, дали стандартно таблото ще има място за него или трябва да се търси и друго арматурно табло?
А между другото за изпарителя, дали стандартно таблото ще има място за него или трябва да се търси и друго арматурно табло?
- KURASH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
katcko написа:колега армарурното табло става но се сваля и се преправа според това как е разположена системата,при мен е изрязано дъното на жабката и джобът под нея,сичко друго е ок!
Мерси много, колега, за инфото.
Тези дни ще ти пусна ЛС да те питам некой други неща, за да не пълня темата тук
Поздрави
- V_i_T
- Автомобил: Golf 2 GTI
- Двигател: PB 1.8i 112 hp 1991
- Контакти:
Климатик за голф2
Най-накрая намерих тема за монтаж на климатик на голф2. А сега ако някой знае някакъв сервиз дет да отидеш и всичко да ти направят(разбира се и както хората да е
) Пък и ако ще е край Варна направо ще се накефя максимално. Благодаря на всички предварително.

- KURASH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Климатик за голф2
V_i_T написа:Най-накрая намерих тема за монтаж на климатик на голф2. А сега ако някой знае някакъв сервиз дет да отидеш и всичко да ти направят(разбира се и както хората да е) Пък и ако ще е край Варна направо ще се накефя максимално. Благодаря на всички предварително.
Колега и аз в момента разпитвам и се интересувам за сервиз/и.
Когато разбера нещо ще те уведомя.
Поне засега от няколко места научих, че някъде около Горна Оряховица имало много добър майстор. Обадил съм се там на един приятел да разучи.
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Монтажа на климатика не е сложен но се изисква познание по колата и по климатика, най добре е да се свали от едната кола и после да се нареди на другата. Ето ви малко снимки на възловите елементи по системата http://www.vwgolf-mk2.com/eairconditionerconversionkit.html, а ето тук се извърши една такава операция по монтажа на един климатик на Passat свален от друг такъв http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=83647&postdays=0&postorder=asc&start=0
- KURASH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Glove написа:Монтажа на климатика не е сложен но се изисква познание по колата и по климатика, най добре е да се свали от едната кола и после да се нареди на другата. Ето ви малко снимки на възловите елементи по системата http://www.vwgolf-mk2.com/eairconditionerconversionkit.html, а ето тук се извърши една такава операция по монтажа на един климатик на Passat свален от друг такъв http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=83647&postdays=0&postorder=asc&start=0
Мерси, колега, като гледам май открих специалиста, който търсих. Отзивите за поставената клима на Пасата говорат сами по себе си за твоите умения. Ако нямаш нищо против прати ми на един ЛС ГСМ за връзка теб и да се чуем.
Поздрави
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”