Въпроси за климатик на Голф2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
KURASH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Въпроси за климатик на Голф2

Мнениеот KURASH » Пон 07 апр 2008 10:11

Здравейте, колеги,
нуждая се от информация за поставяне на климатик на Голф2. Лесно ли се поставя, има ли някакви проблеми при монтажа и пускането? Дали има някъде сервиз/и, където да поставят нови или трябва да се търси втора употреба. Има ли значение от двигателя на колата на която ще се постави, че да се търси втора ръка свален от кола със същия двг. Някакви тънкости, особенности дали има с които да се съобразя?
Колко би ми излезнало едно поставяне на климатик, като се включи всичко - комплект климатик (нов/втора употреба) + монтаж + труд + пълнене с фреон?
Благодаря ви предварително!

Потребителски аватар
nikolai_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_1 » Пон 07 апр 2008 12:37

И аз като тебе бях на същия акъл да си лсагам климатик в моя Голф 2 ама набързо ми охлдиха ентусиазма с едно големи пари и много пречки при поставянето.просто не си струва да се прави всичко това...
Вземи се радвай на слънцето , че на зима няма да го има :lol:

Потребителски аватар
KURASH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот KURASH » Пон 07 апр 2008 12:53

nikolai_1 написа:И аз като тебе бях на същия акъл да си лсагам климатик в моя Голф 2 ама набързо ми охлдиха ентусиазма с едно големи пари и много пречки при поставянето.просто не си струва да се прави всичко това...
Вземи се радвай на слънцето , че на зима няма да го има :lol:

За какви суми става дума, колега? Климатика ли е скъп или поставянето, а може би и двете а? :) Просто се интересувам, за да си правя и аз сметката от тук нататък какво да предприемам.
Преди около седмица се обаждах за една обява (видях я от вестник за продажба на Голф2 на части) и момчето ми каза, че имал всичко което е под капака (компресор, радиатир, стойки, тръби, ел. инсталация+копчета) само трябвало да си намеря тази част, която е в купето от към страната на пътника до шофьора някъде около жабката (там бил удара на колата и всичко било помляно). Така и не можах да разбера какво се намира там :( . Та всичко това ми каза че може да ми го даде за 170лв.+договорка на място. Тва скъпо лие, не е ли ............ просто никаква идея си нямам по въпроса. Затова и пуснах темата, за да ми се изяснат нещата.
Ще преценя дали си заслужава или не и от там нататък ще гледам.....

p1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот p1 » Пон 07 апр 2008 21:26

става дума за изпарителя на климатика който си е жив радиатор работещ на по високо налягаве и на него трябва да има ТРВ ако не се лъжа

Потребителски аватар
katcko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katcko » Пон 07 апр 2008 22:49

колега 170лв е добра цена стига и климата да е в добро състояние,моят излезна около 300лв,донесоха ми го от италия и монтажа май около 350лв. излезна,монтирах го в София на Черни връх но непомна името на фирмата(беше преди 2г.)единствената разлика с останалите е че няма собствен мотор и е сварзан с ремък към генератора и ролката на компресора се върти постоянно,но зимата свалям ремъка и един лагер и няма пробл.(всъщност тия дни тряа да го монтирам)незнам в момента кви пари ще излезе цялата работа но едва ли ще е под 600лв(всичко).Повярвай ми обаче си заслувава!Освен това трябва и да намериш човек които наистина знае какво прави когато го монтира за да нямаш ядове после!В Плевен от 20 човека съм признал един,другите са или измикяри или неразбират!Зареждането с фреон при мойта клима е 45лв. но при някой е и пове4е зависи от компресора!ами надявам се да съм ти помогнал поне малко,ако още нещо те интересува и мога да помогна .........

p1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот p1 » Пон 07 апр 2008 23:00

katcko шайбата на компресора се върти винаги но това не означава че компресора работи.той си има съединител и се включва като натиснеш копчето и системата ти е заредена

Потребителски аватар
katcko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katcko » Пон 07 апр 2008 23:17

знам но още като го сложих ме посъветваха да го свалям,тъй като го ползвам 3мес. в годината не е нужно да върти постоянно защото за да се сменят лагерите който се износват от ненужното въртене е необходимо да се свали климатаа като се свали се сменя и фреона и една семерина което си излиза лев!както казах тва е единсвеният недостатък,тъй като климатика е модел от осемдесе и някоя година незнаино от какъв автомобил

Потребителски аватар
KURASH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот KURASH » Вто 08 апр 2008 8:46

Благодаря за информацията. Напълно съм съгласен, че трябва да се монтира от доказан майстор (то не, че за друго нещо не е така), защото майстори и специалисти вече има навсякъде. Сега паралелно с търсене на климатик ще трябва да се поинтересувам и от майстор. Можете ли да ми препоръчате някой сервиз в Стара Загора и региона, а може и в Пловдив.
А между другото за изпарителя, дали стандартно таблото ще има място за него или трябва да се търси и друго арматурно табло?

Потребителски аватар
katcko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katcko » Вто 08 апр 2008 17:58

колега армарурното табло става но се сваля и се преправа според това как е разположена системата,при мен е изрязано дъното на жабката и джобът под нея,сичко друго е ок!

Потребителски аватар
KURASH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот KURASH » Вто 08 апр 2008 18:29

katcko написа:колега армарурното табло става но се сваля и се преправа според това как е разположена системата,при мен е изрязано дъното на жабката и джобът под нея,сичко друго е ок!

Мерси много, колега, за инфото.
Тези дни ще ти пусна ЛС да те питам некой други неща, за да не пълня темата тук
Поздрави

Потребителски аватар
V_i_T
Автомобил: Golf 2 GTI
Двигател: PB 1.8i 112 hp 1991
Контакти:

Климатик за голф2

Мнениеот V_i_T » Сря 16 апр 2008 14:49

Най-накрая намерих тема за монтаж на климатик на голф2. А сега ако някой знае някакъв сервиз дет да отидеш и всичко да ти направят(разбира се и както хората да е :) ) Пък и ако ще е край Варна направо ще се накефя максимално. Благодаря на всички предварително.

Потребителски аватар
KURASH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Климатик за голф2

Мнениеот KURASH » Чет 17 апр 2008 6:31

V_i_T написа:Най-накрая намерих тема за монтаж на климатик на голф2. А сега ако някой знае някакъв сервиз дет да отидеш и всичко да ти направят(разбира се и както хората да е :) ) Пък и ако ще е край Варна направо ще се накефя максимално. Благодаря на всички предварително.

Колега и аз в момента разпитвам и се интересувам за сервиз/и.
Когато разбера нещо ще те уведомя.
Поне засега от няколко места научих, че някъде около Горна Оряховица имало много добър майстор. Обадил съм се там на един приятел да разучи.

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Чет 17 апр 2008 10:51

Монтажа на климатика не е сложен но се изисква познание по колата и по климатика, най добре е да се свали от едната кола и после да се нареди на другата. Ето ви малко снимки на възловите елементи по системата http://www.vwgolf-mk2.com/eairconditionerconversionkit.html, а ето тук се извърши една такава операция по монтажа на един климатик на Passat свален от друг такъв http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=83647&postdays=0&postorder=asc&start=0

Потребителски аватар
KURASH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот KURASH » Пон 21 апр 2008 16:27

Glove написа:Монтажа на климатика не е сложен но се изисква познание по колата и по климатика, най добре е да се свали от едната кола и после да се нареди на другата. Ето ви малко снимки на възловите елементи по системата http://www.vwgolf-mk2.com/eairconditionerconversionkit.html, а ето тук се извърши една такава операция по монтажа на един климатик на Passat свален от друг такъв http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=83647&postdays=0&postorder=asc&start=0

Мерси, колега, като гледам май открих специалиста, който търсих. Отзивите за поставената клима на Пасата говорат сами по себе си за твоите умения. Ако нямаш нищо против прати ми на един ЛС ГСМ за връзка теб и да се чуем.
Поздрави

dra6i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dra6i » Пон 21 апр 2008 21:47

чакам като разбереш как стоят нещата пиши колко пари кфо що :?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”