Имам малък проблем с моето VENTO 1.6ABU. Преди около три ми изтече маслото на колица
Проблем с лампата на маслото Vento 1.6 ABU
Проблем с лампата на маслото Vento 1.6 ABU
Здравейте колеги!
Имам малък проблем с моето VENTO 1.6ABU. Преди около три ми изтече маслото на колица
/не ми индикира по никакъв начин бил той звуков или светлинен/ закарах я на майстор и разглобиха целият мотор. Оказа се, че маслото е изтекло в следствие на изпуснал биелен болт. След дълги преговори с майстора и сваляне на цената от негова страна реших да я правя. След направения ремонт /шлайфане на главата, смяна на повдигачи, маслена помпа, гумички на клапаните, биелни болтове мисля, че са шест/ си взех колата и онзи ден лампата за маслото ми светна дълго и продължително придружена от звукова сигнализация но след това изгасна. Масло има, загрява до нормалната работна температура, няма наличие на пушек от зад. Та питането ми е от какво може да е породено това светване на лампата и възможно ли е да се окаже някакъв по-сериозен проблем. Благодаря ви предварително за информацията 
- tribalero2
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги за датчик майстора нищо не ми каза, а само че от въпросният болт е изпусна /обясни ми, че имало някакви болтове под капака на клапаните и от там е изпуснала/ незная да ли е била дупка но течеше като лейка от към ангренажа.......... но проблема с теча е отстранен, но ми светва лапата на маслото и пищи нещо като зумер това ме притеснява и незнам да ли не е опасно за мотора. А за търсачката въобще не съм се сетил
извинете ме за което.
- tribalero2
- Автомобил:
- Двигател:
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Колега аз съм със същата кошница
и ми направи същия номер след смяна на ремъци
Ама го видях на време
За един ден кило масло изтече
и то само като я карах течеше иначе не
При теб не знам как е но след
на въпросния болт ся е ок При мен като запаля ми пресветка лампата(при работещ двигател) но 1-2 пъти и после е 6
Може пък и маслото да ти е рядко и да свети докато качи като хората
На колко км е колата и с какво масло си 
на въпросния болт ся е ок При мен като запаля ми пресветка лампата(при работещ двигател) но 1-2 пъти и после е 6
Може пък и маслото да ти е рядко и да свети докато качи като хората
На колко км е колата и с какво масло си - joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Marty_boy написа:Има два датчика на масления филтър смени си ги и тях струват нищожни пари може от тях да ти свети и пищи ако са повредените са именно за това!След като ги смениш и го има проблема пак пиши!Успех
Ама преди да ги смени.......налягането ееееееееей.....що не четете бе хора.....предш до давате съвети от инерция ....мери се ПЪРВО (да е жив и здрав админа WILLI 98,дето ми го наби в главата
Я да вземете да прочетете статията за системата за ранно предупреждение за налягането на маслото-точна ,ясна ,конкретна......на колегите им писна да обясняват едно и също и затова мълчат....сал аз останах като папагал да повтарям едно и също...ама и на мен ме омръзна...
- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Plamen_RI
- Автомобил:
- Двигател:
Приятел със 1,4 АБД мотор имаше такъв проблем, те двигателите са доста подобни, както си кара и му се включваше зумера на маслото, при него се оказа маслената помпа - смени я и се оправи, но при теб тя е нова....
така или иначе както жокера ти е писал, трябва да се види дали датчика ти задейства зумера неправилно или наистина налягането ти пада, най лесно ще разбереш като смениш датчиците на масления филтър, както са ти писали колегите
ПС незнам дали си е заслужавало да правиш ремонт на АБУ при положение че за сходна сума можеше да си сложиш друг по здрав мотор
ПС незнам дали си е заслужавало да правиш ремонт на АБУ при положение че за сходна сума можеше да си сложиш друг по здрав мотор
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”