Проблем с лампата на маслото Vento 1.6 ABU

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
vento35
Автомобил:
Двигател:

Проблем с лампата на маслото Vento 1.6 ABU

Мнениеот vento35 » Вто 29 юли 2008 8:30

Здравейте колеги!
Имам малък проблем с моето VENTO 1.6ABU. Преди около три ми изтече маслото на колица :( /не ми индикира по никакъв начин бил той звуков или светлинен/ закарах я на майстор и разглобиха целият мотор. Оказа се, че маслото е изтекло в следствие на изпуснал биелен болт. След дълги преговори с майстора и сваляне на цената от негова страна реших да я правя. След направения ремонт /шлайфане на главата, смяна на повдигачи, маслена помпа, гумички на клапаните, биелни болтове мисля, че са шест/ си взех колата и онзи ден лампата за маслото ми светна дълго и продължително придружена от звукова сигнализация но след това изгасна. Масло има, загрява до нормалната работна температура, няма наличие на пушек от зад. Та питането ми е от какво може да е породено това светване на лампата и възможно ли е да се окаже някакъв по-сериозен проблем. Благодаря ви предварително за информацията :o

Потребителски аватар
tribalero2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tribalero2 » Вто 29 юли 2008 11:06

а нещо за датчика за маслото майстора каза ли нещо...погледна ли го или....въобще не сте го проверявали

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 29 юли 2008 11:24

А как е изтекло маслото от изпусналия биелен болт????????? :oops: :oops: ...в смисъл къде таз пуста дупка от гдето е цвъркало..... та е изтекло....дай повече информация за да ти бъдем полезни...иначе като копнеш с търсачката цял гейзер от постове по тази тема ще изригне! :wink:

vento35
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vento35 » Вто 29 юли 2008 11:37

Колеги за датчик майстора нищо не ми каза, а само че от въпросният болт е изпусна /обясни ми, че имало някакви болтове под капака на клапаните и от там е изпуснала/ незная да ли е била дупка но течеше като лейка от към ангренажа.......... но проблема с теча е отстранен, но ми светва лапата на маслото и пищи нещо като зумер това ме притеснява и незнам да ли не е опасно за мотора. А за търсачката въобще не съм се сетил :oops: извинете ме за което.

Потребителски аватар
tribalero2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tribalero2 » Вто 29 юли 2008 12:07

няма да е зле да го погледнеш тогава...за датчика говоря може проблема да е от там виж го и пиши.успех

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Вто 29 юли 2008 12:08

Колега аз съм със същата кошница :wink: и ми направи същия номер след смяна на ремъци :( Ама го видях на време :roll: За един ден кило масло изтече :shock и то само като я карах течеше иначе не :roll: При теб не знам как е но след :077: на въпросния болт ся е ок При мен като запаля ми пресветка лампата(при работещ двигател) но 1-2 пъти и после е 6 :yahoo: Може пък и маслото да ти е рядко и да свети докато качи като хората :dontknow: На колко км е колата и с какво масло си :?:

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Вто 29 юли 2008 12:49

от къде изтича маслото :shock , какъв е тоя болт - не е биелен със сигурност

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Вто 29 юли 2008 12:54

При мен беше от болт някъде под агренажа-в смисъл че се видя след като свалихме ремъците :dontknow:

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Сря 30 юли 2008 14:10

Колегата дали не говори за болт на главата(скъсан)! :roll:

Потребителски аватар
Marty_boy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Marty_boy » Сря 30 юли 2008 14:34

Има два датчика на масления филтър смени си ги и тях струват нищожни пари може от тях да ти свети и пищи ако са повредените са именно за това!След като ги смениш и го има проблема пак пиши!Успех

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 31 юли 2008 6:54

Marty_boy написа:Има два датчика на масления филтър смени си ги и тях струват нищожни пари може от тях да ти свети и пищи ако са повредените са именно за това!След като ги смениш и го има проблема пак пиши!Успех

Ама преди да ги смени.......налягането ееееееееей.....що не четете бе хора.....предш до давате съвети от инерция ....мери се ПЪРВО (да е жив и здрав админа WILLI 98,дето ми го наби в главата :lol: )....после се решава какво да се прави...
Я да вземете да прочетете статията за системата за ранно предупреждение за налягането на маслото-точна ,ясна ,конкретна......на колегите им писна да обясняват едно и също и затова мълчат....сал аз останах като папагал да повтарям едно и също...ама и на мен ме омръзна...

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот slavi ivanov slavov » Чет 31 юли 2008 7:04

Колегите явно говорят за семеринга на вала, но не могат да се изкажат, там има един болт които като се скьса (ако не може да се развие),ново валче бате, и точно кьм ангренажа прьска маслото .

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Чет 31 юли 2008 7:19

Приятел със 1,4 АБД мотор имаше такъв проблем, те двигателите са доста подобни, както си кара и му се включваше зумера на маслото, при него се оказа маслената помпа - смени я и се оправи, но при теб тя е нова.... :roll: така или иначе както жокера ти е писал, трябва да се види дали датчика ти задейства зумера неправилно или наистина налягането ти пада, най лесно ще разбереш като смениш датчиците на масления филтър, както са ти писали колегите

ПС незнам дали си е заслужавало да правиш ремонт на АБУ при положение че за сходна сума можеше да си сложиш друг по здрав мотор

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”