Проблемация с голфа

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
lisi4oka
Автомобил:
Двигател:

Проблемация с голфа

Мнениеот lisi4oka » Нед 09 окт 2005 9:29

Подариха ми един голф2 1.3(89 год.) карбуратор и се натъкнах на следния проблем.като тръгна да го паля си пали безпроблемно но като тръгна започва да гасне, и както си карам например на 2-ра и като му дам гас той забива муцуната и и почва да се опитва пак да гасне, и това е така докато не минат 10-15 минутки работа на двигателя.А и катп го запаля първоначално държи много високи обороти.Помагайте.....

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Нед 09 окт 2005 9:55

Ако ти се ходи при майстор, Ваското1 е твоя човек :wink: Инъче мисля, че можеш да ползваш търсачката и да намериш всичко, което ти е необходимо :roll:

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

1,3

Мнениеот Жоро Делчев » Нед 09 окт 2005 22:29

Прилича ми на проблем със автоматичния смукач или запушен/зацапан карбуратор.И аз го имах тоя проблем преди време когато колата беше на бензин.Решението е: купуваш си спреи за почистване на карбуратора,използваш го и след това с парцал запушваш карбуратора отгоре и даваш пълна газ с ръка няколко секунди.Моита кола така я бяха излекували.

Потребителски аватар
valdo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valdo » Пон 10 окт 2005 20:13

А би могъл и да сипеш в резервоара STP - добавка за продухване на карбуратор - струва към десетина лева и на опаковката пише каква е дозировката. Има го по бензиностанциите. Това в случай, че ти е за прочистване карбуратора, де - ако е от смукача, няма да помогне.

Потребителски аватар
lisi4oka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lisi4oka » Вто 11 окт 2005 18:00

Днес разглобих карбуратора и продухах жиглиорите,напръсках го навсякъде с някакъв спрей за почистване и сега като че ли има някакво подобрение но проблема не е премахнат.Забелязах че има доста бензин в отделението където има някакъв поплавък.беше пълно почти догоре.това проблем ли е

Потребителски аватар
Harakiri1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Harakiri1 » Пон 17 окт 2005 15:30

Забелязах че има доста бензин в отделението където има някакъв поплавък.беше пълно почти догоре.това проблем ли е

За карбурато ,мисля е нормално ! Аз съм с АГУ и като преключвам от бензин на газ чакам около минута да свърши бензина ,сигурно е този в това отделение на карба !

Потребителски аватар
Filcho
Автомобил: Passat 2003 LPG-BRC
Двигател: 2.0i ALT

Мнениеот Filcho » Пон 17 окт 2005 15:43

Може да е спукан поплавъка, или да не затваря входната игла или нивото на бензина в поплавковата камера да е много високо поради което горивната смес е много богата и да не работи добре.

Потребителски аватар
hayabusa_gsxr
Автомобил: Opel Vectra B
Двигател: X20XEV

Re: Проблемация с голфа

Мнениеот hayabusa_gsxr » Нед 03 апр 2011 21:46

Имам същия проблем колега : При подаване на газ колата забива за секунда две и после тръгва.
Ако някой е разрешил проблема да пише... Съмнявам се в иглата на поплавъка.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”