Проблем с вървежа на бензин

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Проблем с вървежа на бензин

Мнениеот kilima » Пет 08 авг 2008 23:29

Здравейте,
преди съм правил пак такава тема,но сега имам по-конкретно инфо за колата.
Значи днеска карах колата на бензин ,за да видя как е положението.Карах 15-тина минути без проблеми,докато не стигна 90 градуса колата ,включи се перката и почна да гльхне ,докато не стигна до положение ,в което само поддържа обороти на място,но като тръгна да карам,глъхне и иска да загасне.Забелязал съм, че на метан,след като загрее до 90 и след това охлади, има проблем с оборотите и "си подава сама газ".Дали нещата са свързани или второто си е от метана.Също така да спомена, че съм сменил термостат,датчик към таблото (за температурата) и датчика на перката.Бензиновата помпа свири,но вече мисля ,че не е от нея.Има ли шанс от някой друг датчик да го прави...все пак след 90 градуса се получава.Свещите и кабелите не са сменяни от години,но все пак на метан не го прави това нещо.Ако беше от стъпковото моторче ,може би щеше да го прави същото и на метан.Моля някой да си каже мнението,че се побърквам с тая кола ,а иска мда ходя до морето другата седмица.3,4 майстора ми казват "всичко е наред,не знаем от какво е".

Потребителски аватар
Vito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vito » Нед 10 авг 2008 21:57

А опита ли да смениш и датчика,който подава инфо за работната температура на ЕCU-то на колата?Този до сменения,само че в друг цвят...

Освен ако не си с комбиниран датчик :idea:

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Сря 13 авг 2008 23:52

Ами никой не ми е споменавал за такова животно.ECU има ли АБУ-то?Май нещо бъркам електрониката,нека някой по-вещ да каже :)И може ли проблема да е в палеца,капачката и кабелите?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”