Как се монтира тампон на карбуратора на голф 3 АБС?!?Решено!
- Малко_Направен
- Автомобил: Mercedes W203
- Двигател: 270 CDI
Как се монтира тампон на карбуратора на голф 3 АБС?!?Решено!
Колеги някой може ли да ми каже,как се монтира тампон на карбуратора(така ми казаха,че се нарича)на голф 3 АБС.Понеже моя е заминал и смуче много въздух от там,мени ми оборотите,губя мощност и свири.Съжалявам ако съм му сбъркал наименованието и благодаря предварително на отзовалите се!!!
Последна промяна от Малко_Направен на Пон 10 мар 2008 9:33, променено общо 1 път.
- Малко_Направен
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
baibradar написа:Благодаря колега не се бях сетил да погледна от долната страна за гайки. Сигурно ще е голяма мъка да се отвият там е бая кофти място ми се струва.
няма гайки колега - това което ти се струва занитено е едни пластинки, които с отверка се отварят /сложени са като пломба или да не се развива не съм много наясно/
болтовете на тампона се навиват в самия всмукателен колектор и отдолу е гладко.
като свалиш самото моно ще ти стане ясна картинката.
Колегата по горе е прав, че ти трябва едно 10 ключе, по възможност глухо или гидория.
ivo123 написа:baibradar написа:Благодаря колега не се бях сетил да погледна от долната страна за гайки. Сигурно ще е голяма мъка да се отвият там е бая кофти място ми се струва.
няма гайки колега - това което ти се струва занитено е едни пластинки, които с отверка се отварят /сложени са като пломба или да не се развива не съм много наясно/
болтовете на тампона се навиват в самия всмукателен колектор и отдолу е гладко.
като свалиш самото моно ще ти стане ясна картинката.
Колегата по горе е прав, че ти трябва едно 10 ключе, по възможност глухо или гидория.
Не знам колега на какъв двигател си гледал ти но аз на мойто ABD тоя тампон съм го сменял и там има гайки.Щракни върху снимката и разгледай по добре.

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
scruc написа:Не знам колега на какъв двигател си гледал ти но аз на мойто ABD тоя тампон съм го сменял и там има гайки.Щракни върху снимката и разгледай по добре.
за 1,8 ABS говоря.
но както и да е... може и аз да греша.
В крайна сметка с гайки или без гайки колегата разбра как трябва да стане смяната на тампона

- Малко_Направен
Някой , може ли да ми помогне.При мен стана същата история като с колегата скъсал се е съответния тампон. Колата ми е голф 3 1.4 абд , едни майстори ми казаха , че могат да го сменят въпросния тампон струвал между 60 и 80лв. Стори ми се доста скъпичко, някой да е купувал на скоро. Питах преди малко в едно магазинче ,но нямаха.
- Golf`mafia
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”