Проблемче със шибидаха на GTI ABF

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
DYRACK
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблемче със шибидаха на GTI ABF

Мнениеот DYRACK » Чет 07 авг 2008 23:47

Добър вечер колеги... Имам Golf 3 93-та GTI ABF и имам едно запитване за шибидаха... Тъй като ще си претапицирам тавана, а и капака на шибидаха е отлепен и него ще трябва да си правя дали ще мога да го сваля без да трябва да отварям стъклото на шибидаха (ел. е и не работи)? Защото ми казаха, че без да отворя шибидаха няма да мога да сваля капака му...? :roll:

slavipleven
Автомобил: Golf 3 GTI 16v
Двигател: ABF 1994

Re: Проблемче със шибидаха на GTI ABF

Мнениеот slavipleven » Пет 08 авг 2008 10:05

DYRACK написа:Добър вечер колеги... Имам Golf 3 93-та GTI ABF и имам едно запитване за шибидаха... Тъй като ще си претапицирам тавана, а и капака на шибидаха е отлепен и него ще трябва да си правя дали ще мога да го сваля без да трябва да отварям стъклото на шибидаха (ел. е и не работи)? Защото ми казаха, че без да отворя шибидаха няма да мога да сваля капака му...? :roll:

Доколкото разбрах от написаното,имаш предвид подвижната пластмаса,която се движи със стъклото!За да я свалиш трябва да извадиш целия шибедах заедно със стъклото и после да отделиш тази част за претапицирване!Това е моето мнение!Успех!!! :D

Потребителски аватар
DYRACK
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблемче със шибидаха на GTI ABF

Мнениеот DYRACK » Пет 08 авг 2008 17:09

slavipleven написа:
DYRACK написа:Добър вечер колеги... Имам Golf 3 93-та GTI ABF и имам едно запитване за шибидаха... Тъй като ще си претапицирам тавана, а и капака на шибидаха е отлепен и него ще трябва да си правя дали ще мога да го сваля без да трябва да отварям стъклото на шибидаха (ел. е и не работи)? Защото ми казаха, че без да отворя шибидаха няма да мога да сваля капака му...? :roll:

Доколкото разбрах от написаното,имаш предвид подвижната пластмаса,която се движи със стъклото!За да я свалиш трябва да извадиш целия шибедах заедно със стъклото и после да отделиш тази част за претапицирване!Това е моето мнение!Успех!!! :D

Да точно за подвижния пластмасов капак говоря... Ех кофти, защото шибидаха ми не работи и е залепен със силикон... Еми май ще трябва да и сваля плата и да го пръсна черен мат... :roll:

iceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iceto » Пет 08 авг 2008 18:51

пробвай като свалиш таван да издърпаш назад капака, може пък и да успее да излезе, без да демонтираш целич шибидах

Потребителски аватар
DYRACK
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот DYRACK » Сря 13 авг 2008 19:05

iceto написа:пробвай като свалиш таван да издърпаш назад капака, може пък и да успее да излезе, без да демонтираш целич шибидах

Дам така и направих... Махнах само едни ограничители и успях да извадя капака... :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”