1.8 ABS спъната на моменти...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

1.8 ABS спъната на моменти...

Мнениеот CRX Racing » Пон 07 юли 2008 22:41

Значи проблемо го наблюдавам от скоро. Примерно карам си вкарвам 3-та и колата просто имам чуството, че е вързана за трактор и изведнъж се изтрелва. Това го прави понякога и на 4-ти и 2-ра. Чуствам я спъната на моменти, все едно не и достига бензин, а не е така :roll:
Имам и проблем с някое бушонче, защото ми се е случвало на моменти да не иска да запали и като размърдам бушоните си пали. Тия 2 проблема се появиха горе долу по едно и също време.
Поздрави.

inter_6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот inter_6 » Вто 08 юли 2008 6:11

За 1-вия проблем предполагам,че е от TPS-a.Свали и го почисти внимателно и предполагам,че ще се оправи...

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 08 юли 2008 11:58

[quote="inter_6"]За 1-вия проблем предполагам,че е от TPS-a.Свали и го почисти внимателно и предполагам,че ще се оправи...[/quote]
какви са тези неща бе хора......извинявам се ама що за необмислени съвети!!!!! :evil:
как така ще пипа TPS-a...и какво ще му чисти....издрасканите до писти ли?????А като свали TPS....кой ще му направи реглажа,а????А нещо някой да се сеща за регулатора на налягането на бензина(онази мембранка в моното)....
А за Елкон с декодер....а не като циганки да хвърляме боб и да гадаем....

Потребителски аватар
IVD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот IVD » Вто 08 юли 2008 15:01

joker написа:
inter_6 написа:За 1-вия проблем предполагам,че е от TPS-a.Свали и го почисти внимателно и предполагам,че ще се оправи...[/quote]
какви са тези неща бе хора......извинявам се ама що за необмислени съвети!!!!! :evil:
как така ще пипа TPS-a...и какво ще му чисти....издрасканите до писти ли?????А като свали TPS....кой ще му направи реглажа,а????А нещо някой да се сеща за регулатора на налягането на бензина(онази мембранка в моното)....

Коя мембранка, къде се намира гадината че ... и аз имам подобни симптоми :roll:

inter_6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот inter_6 » Вто 08 юли 2008 16:42

joker написа:
inter_6 написа:За 1-вия проблем предполагам,че е от TPS-a.Свали и го почисти внимателно и предполагам,че ще се оправи...[/quote]

До сега 3 пъти съм свалял моя ТПС и като го сложа...паля колата и го въртя докато не застане на 850 оборота...не е кой знае каква философия...

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Вто 08 юли 2008 16:46

inter_6 написа:
joker написа:

До сега 3 пъти съм свалял моя ТПС и като го сложа...паля колата и го въртя докато не застане на 850 оборота...не е кой знае каква философия...

и сега върви много,нали? :shock И не гори?

Потребителски аватар
m0439
Автомобил: Passat
Двигател: 1.8mi ABS

Мнениеот m0439 » Вто 15 юли 2008 14:56

При мен е същия проблем TPS го мерих няколко пъти всичко е в нормите.
А за тази мембранка в бензиновата система мосля че и от нея не е - сложих газ съшата работа! Идея нямам вече от какво е но все пак мисля че я натискам в ниски обороти и за това е така /под 2750/. Пък да но се открие "кучето"!!!

gogo20

Мнениеот gogo20 » Пет 01 авг 2008 19:09

някои пробвал ли е с центровка.моят е ABS и се оправи..пък и е нормално на ниски обороти да дърпа по малко и след 2800(идва въртящият момент) почва да се изстрелва

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот slavi ivanov slavov » Пет 01 авг 2008 21:07

И аз имах такьв проблем, на 2-ра придьрпва, на трета придьрпва, и накрая отивам при маистора и вика свещи, обаче свали едната а каза маи не е от тях, после вика сигурно е палеца и наистина от него излезе, смени го и колата трьгна нормално.

golf_mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_mania » Съб 02 авг 2008 15:31

Максималния вартящт момент на абс е при 2500 и обикновено дърпа здраво още при 2300.Наи добре да се види какво предварение има колата

Потребителски аватар
mimovento
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mimovento » Съб 02 авг 2008 21:58

Катализатора как е?Имах същия проблем,махнах катализатора и колата полудя.
пп:И аз съм с такъв мотор.Успех

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Нед 03 авг 2008 8:21

свещите му е майката и дистрибуторната капачка :idea: , при мен так се оправи сега съвсем друга кола :!: има писано в 2-3 теми как върви преди 2500 оборота и след това :!:
мани като се сетя как съм я карал като я взех, ама от къде да знам как би трябвало да върви и че не е наред нещо. знаех че старите свещи са за смяна ама си вървеше не прекъсва и т.н. като ги смених и почистих контактите по всички кабеляци, тогава разбрах как върви голфа, но ще сменя и капачката и палеца да знам че са нови.

Успех на всички с подобен проблем :)

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Нед 03 авг 2008 8:23

mimovento написа:Катализатора как е?Имах същия проблем,махнах катализатора и колата полудя.

А аз дали имам катализатор,каде се намира, как да го позная

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTspecial » Пон 04 авг 2008 17:09

zdravko555 написа:
mimovento написа:Катализатора как е?Имах същия проблем,махнах катализатора и колата полудя.

А аз дали имам катализатор,каде се намира, как да го позная

Горе доло изглеждат така!!!
http://picbg.net/u/14372/8884/182522.jpg

Ама не толкова нови!!!! :roll: :o :roll:
Като го намериш(под колата,по точно на нивото на скоростния лост),леко го удари(леко) с нещо метално(гаечно ключе)ако чуеш "глух" звук значи е там,ако звука е като от гарнетата(с "ехо") значи имаш само тръба на катализатор(а самата вътрещост са я отнесли гълабите)

Потребителски аватар
TURL
Автомобил: Passat
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот TURL » Вто 05 авг 2008 8:07

отиди на читав диагностик и ще ти каже от де е проблема и дали катализатора е задръстен :lol:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”