Проблем с охладителната система Golf 3 1.8 ABS

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dobrij
Автомобил:
Двигател:

Проблем с охладителната система Golf 3 1.8 ABS

Мнениеот dobrij » Сря 20 авг 2008 11:02

Здравейте. От известно време забелязах сълзене от един маркуч (този който излиза от тройника на главата и влиза в водната помпа) помислих си че е от скобат и я смених. Но ядец, пак сълзи! След известно дебнене и позабърсване на болното място разбрах че избива след като изгася двигателя а не сълзи докато работи. И му теглих майната понеже трябваше да заминавам за морето, викам и така може да кара. Както и да е закара ме до морето без проблем и пак просълзяваше при топъл изгасен мотор. А като отворя капачката на казанчето изпускаше малко налягане. Може би е от капачката ако са се запушили клапите, но не съм сигурен. И вчера се прибирах към София в най-голямата жега, по пътя няма проблем не прегрява но спряхме на Пазарджик да си починем и по едно време гледам колата пикае!!! :mad: Погледнах и беше избил от съединението от металната тръба дето се снажда с маркуча на входа на радиаторчето на парното! Отворих леко капачката да изкипи малко та да не цъфне някой маркуч спря да тече от там допълних с вода запалих да работи и докато работи няма проблем не тече! Та ме прибра де ама нещо надува системата и незнам мисля че е от капачката но съветвайте преди да купувам. Другите ми съмения са за втората скорост на перката и запушване но както казах в движение не прегрява! Направо незнам вече. :banghead:

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Сря 20 авг 2008 17:56

купи си капачка, в юнитрейд е 20-на лв.

Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.Spark » Сря 20 авг 2008 20:06

Охладителната система нормално си работи под налягане като "тенджера под налягане". Ако всичко се е нормално, не би трябвало на предизвиква сълзене през маркучите.
Провери дали маркучите ти са силно втвърдени след като покараш. Ако да, съмнявай се в изпускане на газове през гарнитурата на главата (провери за мирис на газове в казанчето или за масло). Ако не, виж скобите на маркучите (пак :lol: ), самите маркучи (може да са стари и нацепени). Както каза колегата виж и капачката.

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Сря 20 авг 2008 22:46

преди да си пуснеш филма, смени капачката, може да се разминеш само с това :wink:

Потребителски аватар
dobrij
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dobrij » Чет 21 авг 2008 10:05

Провери дали маркучите ти са силно втвърдени след като покараш. Ако да, съмнявай се в изпускане на газове през гарнитурата на главата (провери за мирис на газове в казанчето или за масло). Ако не, виж скобите на маркучите (пак :lol: ), самите маркучи (може да са стари и нацепени). Както каза колегата виж и капачката.[/quote]

Проверявах не са силно втвърдени. Ще пробвам първо със смяна на капачка и ще видим какво ще стане.

vlado1981
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vlado1981 » Пет 22 авг 2008 14:09

Разклати капачката ако хлопче е за смяна. Според мен от някъде ти влиза въздух в системата за това има налягане като отвориш капачката. Сълзи ти от тройника при изключен двигател защото докато е горещ водата се изпарява. иначе най-вероятно и той ти е за смяна понеже сигурно е пукнат.

Потребителски аватар
dobrij
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dobrij » Пет 22 авг 2008 15:04

Днес смених капачката с нова от "Сакар ауто", и се оказа че има и един цепнат маркуч ( този от изхода на радиаторчето на парното, който влиза в една метална тръба и отива в водната помпа),който с триста зора го намерих. За сега закрепих положението, тези дни като я покарам ще се разбере дали съм отстранил проблемите и дано да съм защото иначе :rocketwhore

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”