КОЙ НА КАКВО МНЕНИЕ Е ГАЗ ИЛИ МЕТАН Г3 1,6 101К.С AFT

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vladoins
Автомобил:
Двигател:

КОЙ НА КАКВО МНЕНИЕ Е ГАЗ ИЛИ МЕТАН Г3 1,6 101К.С AFT

Мнениеот vladoins » Сря 27 авг 2008 13:35

Колеги събирам мнения дали да сложа на Г3 1,6 101к.с AFT газ или метан и от обикновенния вариант и от инжекционния вариант и на двете горива, като чувам различни мнения и много се колебая като не ми се дават много пари имам предвид от порядъка на 2000лв. Има ли вариант да се сложи обикновенна метанова за около 1200- 1300лв с бутилката и да няма проблеми имам в предвид гърмежите. Предварително благодаря за мненията!
прочети т. 4 от правилата за постване и си промени заглавието с малки букви
mod edit: batmilko

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Сря 27 авг 2008 13:46

Здр Колега Като начало оправи си заглавието-пиши с малки букви :wink: За метана-едно че е по-опасен друго че са рядкост метан станциите все още, па и скъпо :roll:
ГИ - по-удачно според мен - е пак е скъпо но по-приемливо :D
Обикновена газова - най-ефтино и удачно (лично мнение)

Потребителски аватар
princo
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 1.8T Quattro 1997

Мнениеот princo » Сря 27 авг 2008 13:54

Аз сам с такав автомобилГ3/ 1.6/101коня с нормална газова уредба.Само веднъж направих кутията на въздушния филтър като майска роза зареди свещите,щото бяха различни.От както ги смених нямам проблеми.

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Сря 27 авг 2008 15:32

Сигурно вече ще го оправиш заглавието, не малко хора ти писаха.
След като си готов да дадеш 1300 лева за метан уредба, по-добре дай още около 100 +/- 50 лева и си сложи ГИ, не са по 2000 лева, но и да я подкараш на обикновена газова, читаво направена, пак може да нямаш проблеми.
Оди в "автагазови уредби" и виж там кво пишат.
:wink:

Потребителски аватар
parabadabal
Автомобил: VW Golf 3 GT
Двигател: AEK
Контакти:

fxjyi

Мнениеот parabadabal » Сря 27 авг 2008 15:34

колега не се эанимавай с глупости. не си съсипвай колата, а си я карай на бенэ.

Потребителски аватар
vladoins
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladoins » Сря 27 авг 2008 15:55

Ще кажа че причините да искам да сложа газ или метан са че колата ще бъде учебна и се очаква да има сериозен разход знаете какво е. А също така чух мнение че ако сложа обикновенна газова има опасност от счупване на вихровите клапи в колектора вследствие на гърмежите и знаете какво може да се случи след това. Чудех се дали ако ги махна въпросните клапи и монтирам обикновенна газ ще има проблем при работата на бензин. Питах на доста места и всички казват че на този мотор е най-добре или газ/метан пълна инжекция или нищо защото ще си слагам лед по главата ако е обикновенна газовата и има проблеми, може би става въпрос в по-дългосрочен план. Дайте цени за обикновенна газова или инжекцион комплект с бутилка.

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Сря 27 авг 2008 15:59

http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=44549

това е човекът, обади му се и поразпитай свичко, той няма да откаже да си поговори с теб :wink:

galford
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galford » Сря 27 авг 2008 16:05

Добре де - аз не мога да разбера, кви са тия приказки, че метанът бил по-опасен от газта...
Да не говорим, че метан станции има вече под път и на път. А като пари е наполовина на газ-та.
Така че готов съм да поспоря дали е по-добре метан или газ... И ако ти я направят качествено, колата ти няма да е "спъната".

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Сря 27 авг 2008 16:28

galford написа:Добре де - аз не мога да разбера, кви са тия приказки, че метанът бил по-опасен от газта...
Да не говорим, че метан станции има вече под път и на път. А като пари е наполовина на газ-та.
Така че готов съм да поспоря дали е по-добре метан или газ... И ако ти я направят качествено, колата ти няма да е "спъната".

Че тогава защо питаш, аз доколкото разбирам ти се се навил или са те навили за метан.
Ами слагай метана и пиши как е :wink:

Потребителски аватар
gogo_81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogo_81 » Сря 27 авг 2008 17:39

Аз си сложих газов изнжекцион и сам много доволен, вървенето на колата е същото обаче разхода за гориво е два пъти по- малко, имам приятел които кара на метан, тук съществуват два проблема ако искаш да минаваш малко повече километри трябва да сложиш малко по-голяма бутилка, тя много тежи и задницата на голфчето висва, както е на моя човек а ако избереш по малка бутилка ще трябва да зареждаш доста честичко. Затова аз гласувам за газ.

Потребителски аватар
sa6odinov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sa6odinov » Сря 27 авг 2008 18:12

Един приятел си сложи метан на голфа 80л. бутилки.Ефекта е нямяш багажник, на втория месец отиде окачването и на третия продаде колата.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 27 авг 2008 18:24

Като се сетиш защо ти е заключена темата, ми пиши ЛС да я отключа!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”