Проблем с маслото голф 4 помощ
- venci_wrc
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с маслото голф 4 помощ
Абе пичове коллата ми доиде на самоход от германия и капка масло небеше пипнала а тук го смених в сервиз на шел и съм минал 5 хиляди км и е паднало с близо две черти маслото е KASTROL MAGNETIK 10 X 40 колата не пуши да кажете да гори масло двигателя е оса колата е на 189800 км от каде може да идва проблема дай те съвети благодаря ви придварително
- chinadracon
- Автомобил: VW Golf MK4
- Двигател: AKL 1999
- Контакти:
- chinadracon
- Контакти:
Да, и аз това взех да си мисля - уж в опаковки го взимам, не е наливно, но явно така ще се окаже... Понеже се включи, scotis,
, да те питам, по-добре ли е 5W - чувал съм, че е основно за двигатели на коли до 5-годишна възраст, а моя Голфи е вече почти на 10
? Иначе за Total само хубави неща съм чувал и на следващата смяна това ще е маслото почти на 100 процента.

- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Здрасти, здрасти:) Това за годините и числата на маслата е и така и не е така... Според мен, ако сложиш тънко масло (5W) и не го харчи, значи си ок, значи няма чак такива луфтове, че да преминава през тях и да намалява, да доливаш и други такива... Аз преди като бях по-малък (сега съм на 25, като бях на 20) и ходех да сменям маслото на баща ми на пасата (Б3) и майсторите ми викат "Ооо щом е на 15 години задължително минерално масло". Аз никога не ги слушах и винаги слагах полусинтетика (British Petroleum) и колата си беше ок. Не е пипала никога масло (как все така става незнам, ще излезне че лъжа...). Така, че според мен, ако сложиш 5W40 няма да имаш абсолютно никакъв проблем, даже може да работи и още по-тихо...има логика 

- chinadracon
- Контакти:
skotis написа:Здрасти, здрасти:) Това за годините и числата на маслата е и така и не е така... Според мен, ако сложиш тънко масло (5W) и не го харчи, значи си ок, значи няма чак такива луфтове, че да преминава през тях и да намалява, да доливаш и други такива... Аз преди като бях по-малък (сега съм на 25, като бях на 20) и ходех да сменям маслото на баща ми на пасата (Б3) и майсторите ми викат "Ооо щом е на 15 години задължително минерално масло". Аз никога не ги слушах и винаги слагах полусинтетика (British Petroleum) и колата си беше ок. Не е пипала никога масло (как все така става незнам, ще излезне че лъжа...). Така, че според мен, ако сложиш 5W40 няма да имаш абсолютно никакъв проблем, даже може да работи и още по-тихо...има логика
мерси, изчерпателен отговор!

- Vask0
- Автомобил: VW Arteon
- Двигател: CUAA
a вместо да отварям нова тема имам следния въпрос.На някой с хората голф 4 да му тече по некаф начин супер малко масло от капачката?И има един мъркуч кадето е сложено едно донапренено ли какво е там да попива маслото?Има ли го някой тоя проблем, защото на мене и от капчката и то някъде отдолу и от това маркуче ми тече ама съвсем малко!Даже маслото съм го сменял преди година вече не е мръднало
Просто ми тече и двигателя ми става в масло и се дразня 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”