Харесал съм си голф 3 помощ
Харесал съм си голф 3 помощ
Така и аз ще ставам голфаджия. Харесах голф 3 1.4 m.i. Автомобила ми е предимно за градско шофиране ( под предимно имам предвид почти изцяло ) четох доста и разбрах че 1.8 е най-сполучливия двигател но ми е много от гледна точка на разхода на гориво и все пак се спирам на 1.4ми ако не ме разобедите разбира се . Кое е най-удачния вариянт за мен ? Старата кола ми беше форд фиеста 1.1 Ужас ви казвам
- 1,9TDI
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BMP
аз бензинова кола не бих си взел. моята е дизел с 1,9 мотор тди и ми гори градко не повече от 6. на дълъг път при едно нормалко каране ми пада под 5. точно колко незнам. с около 30 лтр мафта щр мина приблизително 600-650 км. според мен си вземи дизел. ако търсиш бензинова си вземи кола с мотор не помалък от 1,4 но да е пълна инжекция. не се лъжете с малките мотори. едно приятелче си взе кола с мотор 1,2 м.и. и искам да ти кажа, че тази кола дава разход на бензин 7-8 а на газ 10
- T.Spark
- Автомобил:
- Двигател:
Ако със сегашия си акъл щях да купувам градска кола, щях да си взема малък мотор на малко купе. От известно време се заглеждам по VW Polo 1997-1998 до 1.4. Голф-ът не е лош, но това купе с 1,4 е тромаво, гори повече, труден е за паркиране и маневриране на малко място. За мен поло-то е по-подходящо за града... и за 1.4 мотор.
- Apokalypsis
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Виж колега,аз също имам Г3 1,4ми-ами какво да ти кажа,според мен не си взимай такъв мотор-не е конструктивно замислен за това купе и определено му идва тежко,а относно разхода аз също го взех,защото бях чувал за цифри от рода на 5л/100 извънградско.Реалността обаче е друга-6,5-7.Така че,както казаха колегите преди мен,не се залъгвай по малката кубатура.Препоръчвам ти щом ще я караш градско-1.9D/1.9SDI/1.9TDI или 1,8ми газифицирана(1.4 гори с около 200-300ml по-малко гориво от 1,8-поне на хартия,но 1,8 е кола,с която можеш спокойно да пътуваш и извън града)
Успех и дано съм ти помогнал!

Последна промяна от Apokalypsis на Съб 13 сеп 2008 8:02, променено общо 1 път.
Търси си 1.8. От бензиновите е най-сполучлив, най-лесен и евтин за поддръжка. Дизела също е добър вариант, но е нож с 2 остриета, гледай да е по-нова година (по-скъпа поддръжка на мотора), ревизия на турбо - 300-350 лв. , ремонт на помпа - от 60 лв. достига до 600 лв. В крайна сметка всичко си е до късмет, сам ще усетиш коя е "твоята"! Успех 

- mitakathvp
- Автомобил:
- Двигател:
Аз бихти препоръчал за вземеш като моя 1.8 абс!Имам приятел който кара 1.4 АБД и трябва да ти кажа че като тръгнем на някаде без значение градско или извънградско му дава същия разход като моя,обаче аз съм го карал и разликата в вървенето е от земята до небето!По-мойто ДВГ съм имал само 1 проблем издуха гарнитура на главата,оказа се оригиналната,майстора(силно мой човек)ми каза че състоянието на двигателя е уникално!Вика ми-"Ако не остане без бензин,масло и вода тоя двигател ще те погребе!Успех с закупуването избрал си една от най-добрите марки.
- RACING_GTI
- Автомобил:
- Двигател:
- danielfilth88
- Автомобил:
- Двигател:
Приятели имам малко нужда от помощ, харесал съм си Голф 3 1,6 101 коня, въпроса ми е следния: значи гледах няколко такива и най-запазения който видях и харесах днес отзад не пишеше GT а GL, не е с рекаро салон и мотора му не пишеше 1.6 както на др 101-коньови които съм гледал, а изглеждаше като 75 коньовия. Има ли 1.6 101 коня GL или е сигурно че нещо се опитват да ме базикат и да ме метнат със 75 коня? А и още нещо лаисните отстрани по вратите са обикновени не като на др 101 коньови които съм гледал! Но иначе го тествах с климатик бая ряс имаше, може ли да е 101 коня просто с нормалното купе?
-
- Автомобил:
- Двигател:
danielfilth88 написа:Приятели ...
Да,има Голф 3,не ГТ,с тези мотори.
100-те конски сили са две моторчета: AFT и АЕК,има и един,чийто код е AKS,слагат го в края на производството,той си е AFT с модификации.
На AFT на колекторите отгоре пише 1.6.
На AEK на колекторите - нищо не пише,но всмукателните колектори отново минават и покриват капака на клапаните.
Мисля,че АЕА и АЕЕ са 1.6 моторите със 75 к.с. мощност.
Единият мисля,че е инжекцион с електроника на Magneti Marelli,другият е моноинжекция.
Сега,за да си сигурен какъв е мотора,можеш да огледаш багажника за лепенка,близо е до резервната гума,там има модел на колата,двигател и кодове с оборудването на купето,цвят и т.н. Ако се съмняваш в лепенката (все пак могат да се подменят

Но ако питаш мен,вземи си 2.0 16V 150 коня или 1.9 TDI 110 к.с. (AFN мотор).
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”