Ремьк виииии-Волана затяга
- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ремьк виииии-Волана затяга
Та миналата седмица ми сменяха водната помпа и ми оставили леко лабав ремька и сутрин просвирваше за около 15-тина секунди и се оправи, днеска сутринта колеги в дьжда (голям дьжд в Варна) се разсвири постоянно и накрая за капак волана на два пьти затегна като завивам и се оправи от самосебе си. Та вьпроса ми е дали следствие от хлабавия ремьк помпата не се вьрти както трява и волана затяга за момент или нещо друго изкочи. Тука в тьрсачката проверих и хора сьс сьщите проблеми като почнат да ги плашат с едни реиики хидравлични от по 400лв и стигат до 1200лв
, което не ми се струва някак реално за голф-3 75 коня.

Re: Ремьк виииии-Волана затяга
slavi ivanov slavov написа:...
Същия двигател, същата случка при предните дъждове ... много лошо ме изненада в един завой.
Като рових из форума намерих тема от 2005-та, където един колега с пасат споделя, че е възможно ремъка да се е намокрил и да буксува.
При мен при сухо време няма проблем.
Иначе и на мен ми се изправи косата, като гледах цени на помпи и рейки

- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това ми е ясно. Моят е "Давия". От една година ходя да му сложат фреон, че не работи ... Когато сменях ремъците миналата година, бях взел този, който се води по каталог, но майсторът ме върна, защото идваше къс - зареади климатика. Та взех йдруг пистов ремък, общо взето на око и до преди няколко седмици не бях имал проблеми ...
slavi ivanov slavov написа:Рижо , казаха ми братле че при нашти мотори климатиците са слагани допьлнително(гледаха в един каталог че няма АЕА с климатик фабрично) и от там не става обтягането като хората маи , но все пак трябва да има някакво решение ,като реша проблема ще пиша.
Бях забравил да пиша. Преди няколко седмици ходих да сменям хидравлично масло. Обясних на човека каква ми е болката.
Първо, при мен вместо хидравлична течност изтече абсолютна помия.
После, заради допълнително слагания климатик, ремъкът не върти добре хидравличната помпа. Майсторът обясни, че прекалено малка площ покрива ролката.
Засега всичко при мен е добре ...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”