Ел. Огледалата не работят!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
justis
Автомобил:
Двигател:

Ел. Огледалата не работят!

Мнениеот justis » Пет 09 май 2008 14:53

Имам следният проблем ел. огледалата не работят. Не се чува да работят машинките. Проверил съм всички предпазители и всички са ОК. Въпросът ми е как мога да установя какво им има: изгорели моторчета проблем в инсталацията или нещо друго. От както съм я къпил е така, но все не остава време да се занимавам с това. Някой ако е имал този проблем, моля да сподели как го е оправил.
Благодаря предварително

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Пет 09 май 2008 15:03

Колега първо е добре да напишеш каква е колата. Щом си я купил така, разглобявал ли си, да видиш със сигурност дали има машинки? Да не са я опоскали накои търгаши и да са ти я продали после.

Потребителски аватар
justis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот justis » Пет 09 май 2008 15:41

оффф съвсем забравих - става дума за г3

несъм ги отварял все още, но явно ще се наложи.
ако има, мисля да проверя дали достига ток до тях с мултицета(btw колко волта трябва да е), ако ли не отварям вратата и пак същата операция със замерването, но ако и там няма на каде да се насоча?

Потребителски аватар
designer1
Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
Двигател: CJZC 2015

Мнениеот designer1 » Пет 09 май 2008 21:04

на мен ми бачка само шофьорското огледало. Дясното непомръдва :( 12V DC е напрежението ама закачаш мултицета и с палеца на десния крак натискаш копчалъка :D За дясното огледало става на въпрос при мен излиза напрежение на последната клема за огледалото ама то непомръдва :( :( :( както и да е един майстор ми каза че механизма на огледалата е доса надежден ама аз точно в него се съмнявам! Иначе може и да е много клеясал и пак да не се движи. Айде ако откриеш решение пиши едно ЛС.

Потребителски аватар
plamen032
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen032 » Пет 09 май 2008 21:35

колега пробвай да побутнеш на ръка огледалото. Първо на ляво на дясно , после на горе на долу... ако се движи значи от огледалата ти не става НИЩО ако не се движат наникъде проблема ти е електрически

Потребителски аватар
justis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот justis » Съб 10 май 2008 9:47

огледалата помръдват но изключително слабо и почти незабележимо, днес ще я взема от сервиза и ще погледна огледалата, че спрямо тях си нагласям седалката и доста кофти

Потребителски аватар
KiZZo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KiZZo » Съб 10 май 2008 12:15

Аз имах подобен проблем, но все пак макар и рядко сработваха (т.е. проблема не е бил изгорял двигател или липса на ток) - лявото в около 10% от случаите, дясното около 50%, като понякога ми изгаряха и бушона, предполагам заради големият ток, който тече през двигателя, когато не се движи. Мърдайки ги с ръка ги завъртях, така че да има процеп към механизмите отзад и напръсках с WD-40 (от всички посоки - ляво, дясно, горе и долу). Сега работят перфектно, явно механизмът е бил клеясал, така че може да се пробва и това.

Потребителски аватар
justis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот justis » Съб 10 май 2008 12:33

хмммм за тва не се бях сещал и ще го пробвам, преди всичко останало :wink: мерси за идеята

Потребителски аватар
KiZZo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KiZZo » Съб 10 май 2008 12:36

justis написа:хмммм за тва не се бях сещал и ще го пробвам, преди всичко останало :wink: мерси за идеята

Забравих да кажа - остави му един ден, за да "изгони" водата като хората.

Потребителски аватар
justis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот justis » Съб 10 май 2008 12:48

ОК ще го имам впредвид мерси

Потребителски аватар
evgbg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот evgbg » Нед 11 май 2008 9:56

Няма как да не работят и двете от моторчетата. Най честия проблем при тях е модула на шофьорската врата. Има един бутон R - L . Та вместо да пръскаш по механизмите на огледалата с WD-40 там трябва да е смазано, пръсни с течен силикон или смазка. С WD-40 пръскай този модул. По надежно ще е да го разглобиш внимателно и почистиш добре.

glarus66
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

колега KiZZo може ли да ми кажеш кой е бушона на ел. огледал

Мнениеот glarus66 » Пет 10 окт 2008 18:44

KiZZo написа:Аз имах подобен проблем, но все пак макар и рядко сработваха (т.е. проблема не е бил изгорял двигател или липса на ток) - лявото в около 10% от случаите, дясното около 50%, като понякога ми изгаряха и бушона, предполагам заради големият ток, който тече през двигателя, когато не се движи. Мърдайки ги с ръка ги завъртях, така че да има процеп към механизмите отзад и напръсках с WD-40 (от всички посоки - ляво, дясно, горе и долу). Сега работят перфектно, явно механизмът е бил клеясал, така че може да се пробва и това.
колега KiZZo може ли да ми кажеш кой е бушона на ел. огледалата на голф 3

Потребителски аватар
jijibs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jijibs » Пет 10 окт 2008 20:12

аз също бих проверил първо бутоните за управление на дръжката на шофьорската врата. като се свали кората целия модул пада, откача се от буксата и се работи спокойно по него.
а с повишено внимание може да се отдели външния капак на огледалото, който се държи на клик система. това с цел да се погледне вътре в огледалото какво става ако има нужда :)

p.s. добре, че е става дума за кола, а не за жена, защото дори и да погледнеш "отвътре" пак нищо няма да разбереш. С извинение към колежките във форума :)

Потребителски аватар
jijibs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jijibs » Пет 10 окт 2008 20:15

А ако пък ще сваляш кората закачи на буксата едно работещо огледало за пробата :)

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ре

Мнениеот amikus » Съб 11 окт 2008 10:50

Най-добре внимателно (щото много яко го държат щипките) свали стъклото на огледалото развий 3-те болтчета отдолу ти е моторчето дай на контакт и мери с измервателния уред трябва да е 12 волта напрежението като му дадеш от копчето да се движи.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”