Проблем с оборотите на Г2
- Franklin
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с оборотите на Г2
Имам проблем с оборотите на колата (Г2), и на бензин, и на газ. Лятото изчезана, но сега отново се появи. Вдига ги когато му скимне, примерно колата е загряла, карал съм 30-40 мин. и оборотите се вдигат зверски и започва здраво да бучи и сама да придърпва, без да натискам газта. Кажете какъв може да е проблема, къде да ида (сервизи) и евентуално колко пари може да е ремонта.
- alex synchro
- Автомобил:
- Двигател:
- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем с оборотите на Г2
Franklin написа:Имам проблем с оборотите на колата (Г2), и на бензин, и на газ. Лятото изчезана, но сега отново се появи. Вдига ги когато му скимне, примерно колата е загряла, карал съм 30-40 мин. и оборотите се вдигат зверски и започва здраво да бучи и сама да придърпва, без да натискам газта. Кажете какъв може да е проблема, къде да ида (сервизи) и евентуално колко пари може да е ремонта.
Колега така както ги описваш,"симптомите"

са на повреда в трипозиционния блок (3-точковия модул) или по лека повреда - недобре оплатнени или скъсани вакумни маркучи.
Аз имах същите проблеми:
http://www.vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=6284&highlight=%E2%E8%F1%EE%EA%E8+%EE%E1%EE%F0%EE%F2%E8
- Franklin
- Автомобил:
- Двигател:
И аз днес цял следобед се занимавах, и точно тая пишка е. Минах през един приятел който работи в сервиз, той ми разправя утре да мина, и щял направо да ми го махне, като ми регулира оборотите, ще има ли отрицателен ефект някакъв? На майка ми на голфа това го няма, е вярно, понякога както си летиш с 40 км. и като пусна педала на газта и колата загасва
: хаха, ама ше се оправим. Така и не разбрах много от темата как се оправя това нещо.

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
Franklin написа: щял направо да ми го махне, като ми регулира оборотите, ще има ли отрицателен ефект някакъв?
ами само за сведение-върху правилната работа на този модул се базира целия modus operandae или принцип на работа на карбуратора!
на 2 пъти съм виждал тотално осакатени карбове с махнато трипозиционни модули.
нищо не работи вече както би трябвало! нито смукач нито обороти на празен ход...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”