Тампон на двигателя за Г3
- spasko83
- Автомобил:
- Двигател:
Тампон на двигателя за Г3
Не съм сигурен за това пиша с цел да обменя мнение с други колеги.Значи при потегляне ми мести мотора на зад на пред според зависи от посоката на движение.Голфа е 1.6 абу.Очаквам нения и ви благодеря предварително.Ако някои знае колко струва въпросният тампон да ми каже да се подготвя психически.
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Двигателя се мести дори с нов тампон. Въпроса е за кой тампон си мислиш, че е отишъл. Мисля че беше 30-40лв. предния под радиатора но може и да се бъркам.
От опит знам, че като се прецака и почва или да чука или да скърца оставяш колата на скорост отваряш капака и почваш да буташ колата на пред назад ако скърца или чука отпред значи е заминал.
Успех.

От опит знам, че като се прецака и почва или да чука или да скърца оставяш колата на скорост отваряш капака и почваш да буташ колата на пред назад ако скърца или чука отпред значи е заминал.
Успех.
- spasko83
- Автомобил:
- Двигател:
Тампон
Ми да мести се но още не е започнал да чука то се усеща наи ясно при подаване на газ ряско или при смяна на предафка.Мисля че е тоози големият под радиатора но докато не го сваля моига само да гадая.Мерси за оделеното време колеги.
- iurimil
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тампон
Тампоните са три:
1.Отпред под радиатора.
2.На скоростната кутия - като застанеш срещу двигателя от дясно.
3.Като застанеш срещу двигателя от ляво.
При мен толкова риташе,че вадеше въздухопровода от дросела при по-голямо натоварване.Смених двата тампона - без този на скоростната кутия и се оправи.
Майсторите казват,че за да има добър ефект е нужно да се сменят и трите тампона.
За цените : между 40.00лв и 60.00лв. за брой според зависи колко е оригинален(мисля че този на ск.кутия е по-скъп).
Обаждах се в дистрибутор на VW и цените там са от 130.00лв. нагоре за бр. като този на ск.кутия е към 160.00лв.Питах каква марка са и ми отговориха,че одобрени от VW.
1.Отпред под радиатора.
2.На скоростната кутия - като застанеш срещу двигателя от дясно.
3.Като застанеш срещу двигателя от ляво.
При мен толкова риташе,че вадеше въздухопровода от дросела при по-голямо натоварване.Смених двата тампона - без този на скоростната кутия и се оправи.
Майсторите казват,че за да има добър ефект е нужно да се сменят и трите тампона.
За цените : между 40.00лв и 60.00лв. за брой според зависи колко е оригинален(мисля че този на ск.кутия е по-скъп).
Обаждах се в дистрибутор на VW и цените там са от 130.00лв. нагоре за бр. като този на ск.кутия е към 160.00лв.Питах каква марка са и ми отговориха,че одобрени от VW.
- spasko83
- Автомобил:
- Двигател:
тампон
Ми де да знам мисля да не го чакам да се доскъса да тропа ма сичко зависи от това каква сума ще ми искат в магазина за авточаясти. 

- blondeskiller
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравей, колега! Наскоро имах същият проблем с тропането .. тампона се беше 'изял' .. Говоря за тампона , който е под радиатора .. взех го за 15 или 20 лв .. Може би не е 'одобрен от VW', но засега колата работи без проблеми - вече 5600 км
Ако се интересуваш мога да проуча точна цена в момента и да ти дам адрес на магазниа

Ако се интересуваш мога да проуча точна цена в момента и да ти дам адрес на магазниа

- spasko83
- Автомобил:
- Двигател:
Тампона
Благодеря на колегите за оказаното садеиствие но при мен е малко по сложно в смисал малко сам далече от софия така по на югозапад но ще намеря в кресна ако няма по благоевград някаде. 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”