Здравейте,
имам кабел и софт за диагностика но за съжаление незнам някои (повечето) от заводските стойности с които да сравня показанията.
Може ли някой да помогне с линк с данни за AEK 1.6i - 1996
П.С. наложи се да развия TPS датчика и в момента при затворена клапа показва 15 градуса. Нормално ли е, а колко трябва да е?
Защо MAF сензора ми дава показания в проценти а някои пишат за грамове в секунда
Инфо за VAG-COM
- designer1
- Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
- Двигател: CJZC 2015
Re: Инфо за VAG-COM
danny72 написа:Здравейте,
имам кабел и софт за диагностика но за съжаление незнам някои (повечето) от заводските стойности с които да сравня показанията.
Може ли някой да помогне с линк с данни за AEK 1.6i - 1996
Под прозорчето с текущите показания за това което прочита VAG-COM имаш в какви граници триябва да с апараметрите.
Пример:
Темп. на охалжадщата течност: на тебе ти показва текуща 90гр. а под прозорчето пише от -40 до +120
Отваряне на инжекторите в милисекунди:
на тебе ти показва текуща 0.123 а под прозорчето пише от 0.1 до 0.35 милисекунди значи няма твърди стойности нали се сещаш.
Като запалиш двигателя ще видиш че нямаш твърди показания всичко се променя в наякакви граници. VAG-COM има параметрите за твоето компютърче сигурен съм

- designer1
И такааааааа един малък курс за начинаещи
Такива като тебе трябва да си плащат за подобни неща ама хайде нали съм великодушен
1. Направил си следните неща:
-Компютъра работи
-Имаш инсталирана версия на ВАГ-КОМ в случая моята е "VAG-COM Release 311-2"
-Закачваш кабела - голямата букса към голямата на колата
малкото USB към компютъра.
-Завърташ ключа в положение "На контакт" като за начало.
-Стартираш ВАГ-КОМ от иконката.
2. Изскача ти следния прозорец и цъкваш на "Select"
3. Цъкваш с мишката тук:
Компютъра почва леко да се замисля-чеква
излиза ти това :
4. Натискаш с мишока тук:
5. Изскача ти прозорчето с текущата информация на енджина, това което виждаш е направено като там дето пише Group001, Group002, Group003 е чукнато с мишката на GO! Извикването на групата става с малките бутони UP или Dn до номера й! Връткаш групите и натискаш GO! Докато намериш това което те интересува или свършат активните групи или почнат да се повтарят
Червените подчертавки са от мен за да ти докажа че на всеки модел ECU има заложени параметри които ги виждаш от колко до колко трябва да са!!! На АДИ е едно на 1.8Т АХУ е друго
6. Бонус
Значи можеш директно да запалиш двигателя! Изчакваш малко да се конектне наново контролера и гледаш подобна картинка:
ПС. Очаквам в най-скоро време да насрочиш дата и място на почерпката послучай отговора ми.

1. Направил си следните неща:
-Компютъра работи
-Имаш инсталирана версия на ВАГ-КОМ в случая моята е "VAG-COM Release 311-2"
-Закачваш кабела - голямата букса към голямата на колата

-Завърташ ключа в положение "На контакт" като за начало.
-Стартираш ВАГ-КОМ от иконката.
2. Изскача ти следния прозорец и цъкваш на "Select"
3. Цъкваш с мишката тук:
Компютъра почва леко да се замисля-чеква
излиза ти това :
4. Натискаш с мишока тук:
5. Изскача ти прозорчето с текущата информация на енджина, това което виждаш е направено като там дето пише Group001, Group002, Group003 е чукнато с мишката на GO! Извикването на групата става с малките бутони UP или Dn до номера й! Връткаш групите и натискаш GO! Докато намериш това което те интересува или свършат активните групи или почнат да се повтарят

6. Бонус

ПС. Очаквам в най-скоро време да насрочиш дата и място на почерпката послучай отговора ми.

при 311-2
http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/v.php?p=u/1222/829795926.JPG
и при 409-1
http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/v.php?p=u/976/1487162627.JPG
само на мене ли не ми излизат никакви стойности?
п.с. Виж стойностите на MAF стоят на 4,5% и не мърдат
- kickd0wn
- Автомобил:
- Двигател:
Липсват ти label файловете, затова е така. Виж тук: http://www.ross-tech.com/vag-com/labels.html .
- designer1
danny72 написа::) Става ми навик да ти благодаря - този път за изчерпателния отговор. Но ................. ето това са моите резултати:
при 311-2
http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/v.php?p=u/1222/829795926.JPG
и при 409-1
http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/v.php?p=u/976/1487162627.JPG
само на мене ли не ми излизат никакви стойности?
п.с. Виж стойностите на MAF стоят на 4,5% и не мърдат
Аха значи аз си изтеглих 311-2 някъде от нета, неползвах тази версия която беше с диска към кабела.
Относно МАФ

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”