Здравейте колеги,значи иде зима,а пък аз съм с лети джанти и реших да минавам на железни през зимата,за да не си прецакам летите.Та търсих къде ли не железарки,но много скъпи,докато не попаднах на много евтини такива,обаче за FIAT Punto MK1 с 4*98.Поразпитах насам,натам и разбрах,че може да се сложат на VW Golf 3 4*100,но трябват тъй наречените раздвижени болтове за да се компенсира 2 mm.Сложих джантата и завих раздвижени болтове и пасна много добре не опира никъде в спирачният апарат,но това което ме притеснява е,че централният отвор на голфа е по-малък с 1mm от този на джантата.Въпроса е може ли да се кара с тези джанти така или трябва да се търси дистанционна втълка като при летите(не съм много сигурен обачи дали има такива втулка за железни джанти)?
PS.Колата е VW Golf 3 1.6 75 hp MI 4*100 ET38
Железни джанти от друга кола?
-
- Автомобил: VW Golf MK3
- Двигател: ABU 1993
Железни джанти от друга кола?
Последна промяна от mitko23 на Нед 16 ное 2008 20:16, променено общо 1 път.
-
тръба написа:Тези джанти са правени за Пунто, което тежи 500 кг., а твоят Голф-1000кг. Освен това италианската "стомана" е много пластмасова. Това, което те притеснява за "централния отвор" наистина е за притеснение.
Те джантите са ако не се лъжа не са заводски ами са марка torra.А относно централният отвор не може ли да се постави някаква пластмасова втулка както при летите?
-
designer1 написа:Я снимай тези раздвижни болтове да видим и ний за какво става на въпрос. А пък железни джанти по битаците и моргите колкото щеш. Аз какъв филм гледах докато си намериа железни джанти 5х100.
Няма как да ги снимам сега колега,понеже останаха в колата.Като цяло на стандартните болтове конусната част не се мърда докато при тези се мърда, за да компенсира разликата.То верно,че е пълно с джанти по моргите,ама им искат по 35-40лв бройката,докато тези са без пари.И остава въпроса има ли дистанционни втулки за железни джанти?
-
paagrio написа:няма проблем, моя голф е с 4х98 откакто се помня, цаката му е при завиването да се завиват едновременно по малко, а не един по един докрай. нито ще се размести нито ще има вибрации.
Колега,а слагал ли си някаква пластмасова(дистанционна втулка)като при летите джанти,за да обереш по някакъв начин разлеката мужду джантата и централния отвор?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”