Голфчето ми загрява трудно
- iv4o9999
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Голфчето ми загрява трудно
Здравейте колеги имам следният проблем: Колата Голф3 загрява много бавно когато съм включил парното още на тръгване и даже не качва повече от 70 75градуса по дестинацията центъра на София-Дружба2 което е 10км и говорим за ненатоварено време без задръствания. Интересното абаче е че когато не карам на парно колата загрява малко по-бързо и си качва работна температура обаче пуснали парното и след малко стрелката пада от 90 на 75-80 градуса. И други приятели с VW ми казаха че имат този проблем но незнам дали термостата е заминал или просто колата си е такава. От както стана големия студ и разхода ми се качи с близо 2.5-3 литра, бече 9 градско в момента е към 12. Помагаите колеги защото работата нее розова!
- CyBeR SoUnD
- Автомобил:
- Двигател:
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Със сигурност е термостат /мотиви: трябва да ти загрява на тази темп. за около 5 км и не трябва да се влияе чак толкова от вентилатора на парното/ Лесно се проверява - загряваш я на място на 90гр. и малко преди това да стане пипаш двата мъркуча дето отиват в радиатора. Ако са горе-долу еднакво топли, значи е заседнал отворен /долният трябва да бъде чувствително по - студен, ако вс. е ОК/
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
maslinkov написа:Със сигурност е термостат /мотиви: трябва да ти загрява на тази темп. за около 5 км и не трябва да се влияе чак толкова от вентилатора на парното/ Лесно се проверява - загряваш я на място на 90гр. и малко преди това да стане пипаш двата мъркуча дето отиват в радиатора. Ако са горе-долу еднакво топли, значи е заседнал отворен /долният трябва да бъде чувствително по - студен, ако вс. е ОК/
Колега може ли да те поправя малко?Ако термостата работи нормално и отваря когато трябва долния маркуч не трябва да е малко по-студен,а не трябва въобще да се е затоплил,преди течността в малкия кръг да е достигнала нужната температура.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”