Значи баща ми си купи венто и ме помоли да поразгледам от какво може да е до сега четох,че може да е от грешки в компа на колата и кво ли не..Значи колата си върви перфектно на газ,но когато изключа от скорост и почва едно форсиране до 1500 2000 оборота е така през 2-3 секунди каче ли колата тръгва да гасне и сама си поддава газ за да не загасне,чак ламите на таблото пригасват ..Другия проблем е с бензина прекъсва много а спреш ли на място гасне веднага ?за точен модел на двигателя не мога да ви кажа но мисля,че е с дюзи..
Или ако можете да ми дадете телефон на човек който се занимава с такива проблеми и е добър,ще е най-добре !
Мерси предварително !
Проблем с венто гасне на бензин
-
tonto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
TURL написа:ако не се оправи след ресет на компютъра е потенциометъра или стъпковото моторче. Аз залагам на износен потенциометър
Потенциометър ще рече?
Не съм запознат с мотора, но при AFT много помага почистване на дроселовата клапа. Всеки обвинява стъпковия мотор, но всъщност клапата прави проблеми в 90% от случаите. Зацапва се и моторчето не може да я контролира, затова оборотите "играят" така.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”