Проблем със температурата на охладителната течност!!! Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
plevenskiq
Автомобил:
Двигател:

Проблем със температурата на охладителната течност!!! Голф 3

Мнениеот plevenskiq » Вто 02 дек 2008 0:34

Здравейте на всички!
Първо искам да ви се представя понеже съм нов тук! В момента живея в Мадрид! Тази сутрин купих един Голф 3 на един колега който отдавна чакам за 2000 евро! Имам и БМВ 320Д, но Голфа го взех да ходя с него на работа понеже много ми харесва! Колата е на 165.000 км и е като нова! Става въпрос за GTI модела, октомври 1996г! Колата е 2.000 , 115 коня! Човека я пазеше много и е първи собственик, така че аз съм втория! Това е колата всъщност:
Изображение

Ta по колата всичко е добре и работи перфектно! Само един проблем има! Когато съм с колата из града по уличките стрелката за температурата на охладителната течност стои на 90 градуса и всичко е наред! Когато обаче изляза на магистралата и карам с 100/120 км стрелката пада до долу все едно че не работи или че колата е студена! Парното работи добре и всичко друго без проблеми! Бихте ли ме пренасочили към някоя тема която не съм видял или да ми кажете какъв може да е проблема в този случай?
Благодаря ви предварително!
Поздрави на всички!!!

Потребителски аватар
bobi_robi
Автомобил: Passat Б8
Двигател: DFHA 2021
Контакти:

Мнениеот bobi_robi » Вто 02 дек 2008 2:52

Здравей, колега и :welcome_to_group , същото е и при мен така че не би требало да ти създава впечатление, смисъл нормално е според мене , нека да хората които разбират ( а тук във форума ги има доста) си кажат мнението.
Много готина ти е количката със здраве да си я караш и безаварийно...
: vw fen

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Вто 02 дек 2008 7:21

:welcome_to_group : vw fen
проблема ти е в термостата, сменяш и караш смело. :wink:

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Вто 02 дек 2008 7:38

:welcome_to_group Честито колега! хил безаварийни с голфчето :drive Иначе колегата над мен ти е посочил къде е проблема :wink:

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Вто 02 дек 2008 9:31

Честито колега,
Нормално е на магистралата при по-висока скорост да спадне температурата - въздушната струя охлажда по-добре радиатора. Въпроса е с колко градуса намалява? Деленията на скалата на уреда са 10градуса едното. Ако ти работи на 80 - 85 е добре, ако намалява повече - проверка на термостатния клапан.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Вто 02 дек 2008 19:52

vladovelin написа:Честито колега,
Нормално е на магистралата при по-висока скорост да спадне температурата - въздушната струя охлажда по-добре радиатора. Въпроса е с колко градуса намалява? Деленията на скалата на уреда са 10градуса едното. Ако ти работи на 80 - 85 е добре, ако намалява повече - проверка на термостатния клапан.

при добре работещ термостат щом двигателя загрее до 90 градуса, не трябва да има промяна на температурата.при мен независимо дали е лято или зима, дали изкачвам или спускам температурата ми не мърда от 90 градуса.

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Вто 02 дек 2008 22:20

Нормално е да падне с 5-10 гр....но на нула Не е ...смени си термостата и си Ок .....поздрави за хубавеца !

plevenskiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plevenskiq » Сря 03 дек 2008 0:00

Здравейте отново!
Благодаря на всички отзовали се! Тези дни като имам време ще сменя термостата и се надявам да разреша проблема. Благодаря ви също и за пожеланията! И аз се надявам да се радвам дълго на голфчето понеже много ми харесва, а и този е много нов от вътре което рядко се среща. Сега остава само да си го доиздокарам по мой си вкус и да се наслаждавам! :lol:

Още веднъж благодаря за отговорите!

Поздрави на всички!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”