Pastirane!!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
mitko66

Pastirane!!!

Мнениеот mitko66 » Чет 17 юни 2004 13:18

Бях чувал чудеса за машинно пастиране с М3, но се разочаровах...
боята на предния капак ми е поизгоряла и от сервиза ми казаха, че "няма проблеми, ще излезе", което в последствие се оказа меко казано "неточно"...
Като отидох да си я взимам ми казаха, че нямало достатъчно боя, която да излезе на повърхността, че била лакирана и затова...глупости....
Та въпросът ми е може ли да ми препоръчате къде да отида и да си оправя пустия му преден капак?

Гост

Софияауто

Мнениеот Гост » Пет 18 юни 2004 9:16

В студентски град от страни на зимния дворец има автомивка, там правят и машинно пастираме!

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пет 18 юни 2004 9:26

машинното прави чудеса,но да го прави майстор.върху боята естествено ,че има лак .има различни по абразивност пасти и респективно за различните цветове а за металик е съвсем отделно.ако са ти я правили с ''универсална''дето имат цял варел логично е резултата да е кофти. :cry:

Гост

Мнениеот Гост » Пет 18 юни 2004 9:37

Не зная дали е била "универсална" , но ми казаха, че са сигурни, че ще го оправят, а после почнаха, "абе то върху колата е нанасян лак с цел добър външен вид за препродажба и затова не става..."
Взеха ми 15 кинта за предния капак :cry: и сдега (2 седмици по-късно) положението му е същото...
пари на вятъра... :cry:

Потребителски аватар
warrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот warrior » Пет 18 юни 2004 11:04

ами да ти кажа хубава паста струва по 55лв килото. принципно за пастиране отива около 200-300 грама, а махинното пастиране струва 60 -70лв. Според мен достатъчно добър резултат става и с пастиране на ръка, по възможност с цветна паста - аз правих такова с паста купена от Метро и резултата е доста приличен. Верно е че ми отне цял ден търкането, но пък не съм плащал 70 лв :)
Jordan

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Re: Pastirane!!!

Мнениеот guard » Пет 18 юни 2004 11:14

mitko66 написа:Бях чувал чудеса за машинно пастиране с М3, но се разочаровах...
боята на предния капак ми е поизгоряла и от сервиза ми казаха, че "няма проблеми, ще излезе", което в последствие се оказа меко казано "неточно"...
Като отидох да си я взимам ми казаха, че нямало достатъчно боя, която да излезе на повърхността, че била лакирана и затова...глупости....
Та въпросът ми е може ли да ми препоръчате къде да отида и да си оправя пустия му преден капак?

Виждам, че тук всеки дава мнение за пасти, така че айде и аз да се включа.
Аз съм изключително доволен от Паста 3М-2-ка, значи купувам си 200-грама за 12лв, стига за пастиране на Пасат-а. :wink:

Гост

Мнениеот Гост » Пет 18 юни 2004 11:19

чували ли сте мнението, че пастирането на ръка е равносилно на това да си мажеш колата с крем "Здраве"...ефекта бил един и същ, т.е. НИКАКЪВ!!!
Вярно ли е?
Аз веднъж се пробвах с "костенурката" и май ефекта не го видях, само се смачках от лъскане :cry:

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Пет 18 юни 2004 11:24

Anonymous написа:чували ли сте мнението, че пастирането на ръка е равносилно на това да си мажеш колата с крем "Здраве"...ефекта бил един и същ, т.е. НИКАКЪВ!!!
Вярно ли е?
Аз веднъж се пробвах с "костенурката" и май ефекта не го видях, само се смачках от лъскане :cry:

Аз лично си я пастирам на ръка и съм много, ама много доволен, да не кажа че го права по добре от машина. :lol: :lol: :lol:
това на шега де, но определено има страхотен ефект(като изключим последни път когато заваля дъжд точно когато не трябва и се омаза работата :lol: )

Гост

Мнениеот Гост » Пет 18 юни 2004 11:26

откъде си взимаш М3 в 200 грамова разфасовка...с какви парцали търкаш???

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Пет 18 юни 2004 11:36

Anonymous написа:откъде си взимаш М3 в 200 грамова разфасовка...с какви парцали търкаш???

След зала Универсиада има фирмен магазин на ЗМ и на Силкенс бой, точно до баланса-джийте се намира. И те ти дават в зависимост от големината на колата различни разфасовки.
Иначе най-добре е пастата да се нанася с памучен парцал и трябва да си много внимателен с пластмасите, защото аз ги усирам всеки път, но пък ако ги нацапаш после пада с парафин за брони. :wink:

Потребителски аватар
iceberg
Автомобил: Skoda Octavia Scout II FL
Двигател: BMM 2009

Мнениеот iceberg » Пон 21 юни 2004 10:44

Някой използвал ли е или е чувал нещо за COLOR BACK на Turtle Wax?
Питам защото нещо боята взе да изсветлява и губи блясъка си а за тая вакса пише че възтановявала цвета и блясъка :?:

Гост

Мнениеот Гост » Пон 21 юни 2004 10:55

iceberg написа:Някой използвал ли е или е чувал нещо за COLOR BACK на Turtle Wax?
Питам защото нещо боята взе да изсветлява и губи блясъка си а за тая вакса пише че възтановявала цвета и блясъка :?:

Няма никакъв ефект...100% гаранция :shock:

Потребителски аватар
iceberg
Автомобил: Skoda Octavia Scout II FL
Двигател: BMM 2009

Мнениеот iceberg » Пон 21 юни 2004 11:24

Мерси за мнението :wink: мога ли да я оправя с някакви химии или майката му е пребоядисване :?:

Гост

Мнениеот Гост » Пон 21 юни 2004 16:07

Зависи колко скапана е боята...
По-принцип машинното пастиране помага, но трябва да го прави професионалист и то 2 пъти в годината (имай в предвид, че е доста скъпичко)
Но пък и да я пребоядисаш ще ти излезе солено...
Честно казано понякога ефекта от пастирането е страхотен...но до първият дъжд...!
Решаваш ти все пак а аз само ти написах каквото съм преживявал и чувал....Успех!

Потребителски аватар
warrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот warrior » Сря 23 юни 2004 14:19

[quote="iceberg"]Някой използвал ли е или е чувал нещо за COLOR BACK на Turtle Wax?
Питам защото нещо боята взе да изсветлява и губи блясъка си а за тая вакса пише че възтановявала цвета и блясъка :?:[/quote]

пробвах я баш тая - не прави чудеса, но съм доволен от ефекта - все пак за 10 лв какво да иска човек?! Иначе че придава блясък, придава... Само не знам дали е от потта пролята по боята или от търкането :lol: :lol: :lol:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”