Бях чувал чудеса за машинно пастиране с М3, но се разочаровах...
боята на предния капак ми е поизгоряла и от сервиза ми казаха, че "няма проблеми, ще излезе", което в последствие се оказа меко казано "неточно"...
Като отидох да си я взимам ми казаха, че нямало достатъчно боя, която да излезе на повърхността, че била лакирана и затова...глупости....
Та въпросът ми е може ли да ми препоръчате къде да отида и да си оправя пустия му преден капак?

Pastirane!!!
Софияауто
В студентски град от страни на зимния дворец има автомивка, там правят и машинно пастираме!
Не зная дали е била "универсална" , но ми казаха, че са сигурни, че ще го оправят, а после почнаха, "абе то върху колата е нанасян лак с цел добър външен вид за препродажба и затова не става..."
Взеха ми 15 кинта за предния капак
и сдега (2 седмици по-късно) положението му е същото...
пари на вятъра...
Взеха ми 15 кинта за предния капак

пари на вятъра...

- warrior
- Автомобил:
- Двигател:
ами да ти кажа хубава паста струва по 55лв килото. принципно за пастиране отива около 200-300 грама, а махинното пастиране струва 60 -70лв. Според мен достатъчно добър резултат става и с пастиране на ръка, по възможност с цветна паста - аз правих такова с паста купена от Метро и резултата е доста приличен. Верно е че ми отне цял ден търкането, но пък не съм плащал 70 лв
Jordan

Jordan
- guard
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Pastirane!!!
mitko66 написа:Бях чувал чудеса за машинно пастиране с М3, но се разочаровах...
боята на предния капак ми е поизгоряла и от сервиза ми казаха, че "няма проблеми, ще излезе", което в последствие се оказа меко казано "неточно"...
Като отидох да си я взимам ми казаха, че нямало достатъчно боя, която да излезе на повърхността, че била лакирана и затова...глупости....
Та въпросът ми е може ли да ми препоръчате къде да отида и да си оправя пустия му преден капак?
Виждам, че тук всеки дава мнение за пасти, така че айде и аз да се включа.
Аз съм изключително доволен от Паста 3М-2-ка, значи купувам си 200-грама за 12лв, стига за пастиране на Пасат-а.

- guard
- Автомобил:
- Двигател:
Anonymous написа:чували ли сте мнението, че пастирането на ръка е равносилно на това да си мажеш колата с крем "Здраве"...ефекта бил един и същ, т.е. НИКАКЪВ!!!
Вярно ли е?
Аз веднъж се пробвах с "костенурката" и май ефекта не го видях, само се смачках от лъскане
Аз лично си я пастирам на ръка и съм много, ама много доволен, да не кажа че го права по добре от машина.

това на шега де, но определено има страхотен ефект(като изключим последни път когато заваля дъжд точно когато не трябва и се омаза работата

- guard
- Автомобил:
- Двигател:
Anonymous написа:откъде си взимаш М3 в 200 грамова разфасовка...с какви парцали търкаш???
След зала Универсиада има фирмен магазин на ЗМ и на Силкенс бой, точно до баланса-джийте се намира. И те ти дават в зависимост от големината на колата различни разфасовки.
Иначе най-добре е пастата да се нанася с памучен парцал и трябва да си много внимателен с пластмасите, защото аз ги усирам всеки път, но пък ако ги нацапаш после пада с парафин за брони.

Зависи колко скапана е боята...
По-принцип машинното пастиране помага, но трябва да го прави професионалист и то 2 пъти в годината (имай в предвид, че е доста скъпичко)
Но пък и да я пребоядисаш ще ти излезе солено...
Честно казано понякога ефекта от пастирането е страхотен...но до първият дъжд...!
Решаваш ти все пак а аз само ти написах каквото съм преживявал и чувал....Успех!
По-принцип машинното пастиране помага, но трябва да го прави професионалист и то 2 пъти в годината (имай в предвид, че е доста скъпичко)
Но пък и да я пребоядисаш ще ти излезе солено...
Честно казано понякога ефекта от пастирането е страхотен...но до първият дъжд...!
Решаваш ти все пак а аз само ти написах каквото съм преживявал и чувал....Успех!
- warrior
- Автомобил:
- Двигател:
[quote="iceberg"]Някой използвал ли е или е чувал нещо за COLOR BACK на Turtle Wax?
Питам защото нещо боята взе да изсветлява и губи блясъка си а за тая вакса пише че възтановявала цвета и блясъка
[/quote]
пробвах я баш тая - не прави чудеса, но съм доволен от ефекта - все пак за 10 лв какво да иска човек?! Иначе че придава блясък, придава... Само не знам дали е от потта пролята по боята или от търкането

Питам защото нещо боята взе да изсветлява и губи блясъка си а за тая вакса пише че възтановявала цвета и блясъка

пробвах я баш тая - не прави чудеса, но съм доволен от ефекта - все пак за 10 лв какво да иска човек?! Иначе че придава блясък, придава... Само не знам дали е от потта пролята по боята или от търкането

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”