Колеги мига ми лампата за маслото (по принцип доколкото знам така става като е малко маслото на пръчката), маслото е на мах. а като дам контакт мига и като запаля гасне.От какво може да е това?
Нека ако някой знае да помага.
Става въпрос за Г3 ГТИ 2Е.
Принципно до този момент светеше постоянно и изведнъж започна да мига.
Мига лампата за маслото
- MyTpaTa
- Автомобил:
- Двигател:
Мига лампата за маслото
Последна промяна от MyTpaTa на Нед 14 дек 2008 19:54, променено общо 1 път.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Има два датчика за маслото.Един за ниското налягане,и един за високото.Когато колата е на контакт датчика отчита,че няма налягане на маслото(става дума когато не си запалил).След като запалиш и всичко ти е наред лампата трябва да изгасне.Тогава вече е другия датчик,ако нямаш достатъчно налягане на маслото започва да мига и да пищи зумера.Много често този датчик се скапва и пищи без причина.Искарвал ми е акъла веднъж на стария голф.Но щом при тебе гасне,когато запалиш карай спокойно.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Мига лампата за маслото
MyTpaTa написа:Колеги мига ми лампата за маслото (по принцип доколкото знам така става като е малко маслото на пръчката), маслото е на мах. а като дам контакт мига и като запаля гасне.
Всичко ти е бонбонче! Не се притеснявай. Предполагам, че за преди си се объркал, че е светел постоянно.
Относно нивото на маслото
- грешиш! Г3 нямат датчик за нивопо принцип доколкото знам така става като е малко маслото на пръчката
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа:Предполагам, че за преди си се объркал, че е светел постоянно.
Напротив - на голфа като дам на контакт си свети без да мига и като запаля изгасва . А на вентото прео беше така , но сега като дам на контакт лампата за маслото мига и после загасва . ( не че на баща ми му е направило впечатление , но като карах вентото оня ден се учудих .... )
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
MyTpaTa написа:Колеги мига ми лампата за маслото (по принцип доколкото знам така става като е малко маслото на пръчката), маслото е на мах. а като дам контакт мига и като запаля гасне.От какво може да е това?
Нека ако някой знае да помага.
Става въпрос за Г3 ГТИ 2Е.
Принципно до този момент светеше постоянно и изведнъж започна да мига.
НЕ е нормално
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Над масления филтър ли са датчиците при тебе?(на АБС-мотора са там).Мисля ,че белият е "ниското" налягане.Направи проба-дай му жицата към "маса" и виж дали пак ще мига лампата при контакт(без да палиш).С другия датчик процедираш подобно, но там жицата трябва само да се откачи, да не се допира никъде.При който случай изчезне "мигането",а лампата светне постоянно - това е въпросният датчик
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... 0%F1%EB%EE
P.S.Да не те объркам само с цветовете на датчиците, та за това подадох горния линк,не съм силен в спомени
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... 0%F1%EB%EE
P.S.Да не те объркам само с цветовете на датчиците, та за това подадох горния линк,не съм силен в спомени
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”