Проблем с компресора на климатика

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
slavipleven
Автомобил: Golf 3 GTI 16v
Двигател: ABF 1994

Проблем с компресора на климатика

Мнениеот slavipleven » Вто 16 дек 2008 14:54

С голф 3 съм с климатроник оригинален!Проблема е следният:Компресора върти постоянно и на топло и на студено, нямам копче Econ и не мога да го изключвам от панела само от буксата на компресора!!!На студено е нормално да върти, но според мен не е нормално да върти и на топло!Като го изключа парното си работи много добре, а като го включа духа хладко и на HI и на другите градуси!Ако някой знае нещо да пише!Благодаря предварително! :(

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Re: Проблем с компресора на климатика

Мнениеот Glove » Вто 16 дек 2008 18:56

slavipleven написа:С голф 3 съм с климатроник оригинален!Проблема е следният:Компресора върти постоянно и на топло и на студено, нямам копче Econ и не мога да го изключвам от панела само от буксата на компресора!!!На студено е нормално да върти, но според мен не е нормално да върти и на топло!Като го изключа парното си работи много добре, а като го включа духа хладко и на HI и на другите градуси!Ако някой знае нещо да пише!Благодаря предварително! :(

Я погледни тук дали ще ти помогне това:
    http://store5.data.bg/trabster/VW/VW_G3_Manual%20(RUS).pdf

Последна промяна от Glove на Чет 18 дек 2008 12:20, променено общо 1 път.

slavipleven

Re: Проблем с компресора на климатика

Мнениеот slavipleven » Вто 16 дек 2008 19:07

Glove написа:
slavipleven написа:С голф 3 съм с климатроник оригинален!Проблема е следният:Компресора върти постоянно и на топло и на студено, нямам копче Econ и не мога да го изключвам от панела само от буксата на компресора!!!На студено е нормално да върти, но според мен не е нормално да върти и на топло!Като го изключа парното си работи много добре, а като го включа духа хладко и на HI и на другите градуси!Ако някой знае нещо да пише!Благодаря предварително! :(

Я погледни тук дали ще ти помогне това:
http://store5.data.bg/trabster/VW/VW_G3_Manual%20(RUS).pdf

Колега линка не се отваря!!!

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Чет 18 дек 2008 12:20

Копираи си адреса направо и ще се отвори

slavipleven

re:

Мнениеот slavipleven » Чет 18 дек 2008 13:44

Някой да има мнение по въпроса?

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Пет 19 дек 2008 15:41

Слави, има нещо "гнило" в ситуацията, както я обясняваш, но най-елементарното "направи си сам", което ми идва на ум - прекъсваш преди буксата и опъваш кабели до таблото - до празните места за бутони над пепелника, бутон от мортата и си ти... Макар, че не знам дали не трябва да е през реле... Разходи се по-добре до ПолюсТМ /примерно/, не е най-евтино, но са горе-долу "в час"...

slavipleven

re:

Мнениеот slavipleven » Пет 19 дек 2008 17:43

Мерси колега обаче в Полюс ТМ вече не се занимават с климатици на коли за съжаление!!! :(

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Пет 19 дек 2008 18:42

колега ако си се запътил към майстор и нямаш никой предвид ще ти препоръчам един добър майстор той ще го оправи!казва се Жоро и се намира по пътя към Табаковата чешма в ляво има реклама Саро клима!
а що се отнася до твоя проблем или имаш залепнало реле което подава ток на компресора и върти постоянно или електрониката на климатроника има проблем но трябва да се мери за да се разбере!по принцип зимно време понякого с парното за няколко секунди се включва и климатика но не и да върти постоянно!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”