Стрелката за температурата!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
remaka_89
Автомобил:
Двигател:

Стрелката за температурата!

Мнениеот remaka_89 » Съб 18 окт 2008 15:43

Здравейте колеги значи имам(не аз баща ми) голф 2 1.6 РФ мотор 1988 год мисълта ми е че смених и 2-та датчика и за перката и за уреда на таблото и пак показва много след средата че включва перката,в работата имам мултицет с опция за мерене на температура и с него показва че на 87 градуса включва перката а стрелката е много надясно след диодчето вътре !!!Какви пари върви таблото или как да отстраня проблема!!!Мерси предварително!!!

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Съб 18 окт 2008 15:52

Колега както казва един колега от форума датчика за температурата на голфовете небил никак верен мериш си истинската температура за да си спокоен ако е нормално всичко карай и си свиркай

Потребителски аватар
Vito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vito » Съб 18 окт 2008 17:07

Пич,ти огледа ли,че форума е за ФОЛКСВАГЕН?Щото като ти гледам аватара- :a boi de

Съжалявам за спама,ама ми бърка в здравето!

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Съб 18 окт 2008 17:50

Vito написа:Пич,ти огледа ли,че форума е за ФОЛКСВАГЕН?Щото като ти гледам аватара- :a boi de

ban? mhihi

Потребителски аватар
remaka_89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот remaka_89 » Съб 18 окт 2008 18:21

да объркал съм го за другия форум е искрено се извинявам прибера ли се го сменям
:oops: :oops:

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Съб 18 окт 2008 19:53

леле аз чак сега му виждам аватара леле как можах даже и съвет му давам

Потребителски аватар
remaka_89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот remaka_89 » Съб 18 окт 2008 20:41

стига мрънкахте де като деца сте не съм се съобразил предишния аватар беше за бмв форума, пише си колата е на баща ми и питам за съвет не за аватара ако няма да помогнете не пишете по добре стига спам смених аватара ако има друг проблем кажете :oops: :oops:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 18 окт 2008 20:57

Аватара на потребителя не противоречеше на правилата!
Друг е въпроса, че подобен тип аватари говори за културата и манталитета на приносителя им.
Ремък, отговора на колегата Росен79 е доста точен.
Ако си измерил правилно температурата в разширителното казанче, прибави му още 3-4 градуса и смятай, че си получил точния резултат!
Автомобилните температурни датчици (независимо на коя марка автомобил са) са изключително гнусни поради конструкцията им.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Съб 18 окт 2008 20:58

remaka_89 написа:стига мрънкахте де като деца сте не съм се съобразил предишния аватар беше за бмв форума, пише си колата е на баща ми и питам за съвет не за аватара ако няма да помогнете не пишете по добре стига спам смених аватара ако има друг проблем кажете :oops: :oops:

Това е друго нещо колега ми някак си е кофти да видиш такъв аватар тук! Но както казах по горе измери си температурата директно в системата оставия да загрее(поне три пъти да се пусне перката) и измери тогава ще си напълно сиурен каква ти е температурата и след това гледаш на колко се пуска перката. Поздрави и успех

Потребителски аватар
remaka_89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот remaka_89 » Съб 18 окт 2008 21:23

така и направих на 87 градуса държи и на толкова включва перката монтъор работя и направих което се сетих но без успех! :? Мисълта ми е дали крайното решение е да сменя таблото щото така ме дразни а и мига диода различно от време на време свети постоянно някой път мига праи квото си иска общо взето и ако имате представа за ориентировъчна цена (за таблото)?

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Съб 18 окт 2008 21:25

ми при италянеца може да го намериш и по евтино като опция за втора употреба а за ново незнам

Потребителски аватар
venci&vento
Автомобил: VENTO
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот venci&vento » Съб 18 окт 2008 21:35

Колега , според мен проблема не е в таблото .
Датчика можеш да го вземеш от някой познат назаем , само за експеримент . Ако няма от кого , пиши ми на ЛС ще ти изровя един , мисля черен беше за стрелката .

Потребителски аватар
remaka_89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот remaka_89 » Съб 18 окт 2008 21:53

venci&vento написа:Колега , според мен проблема не е в таблото .
Датчика можеш да го вземеш от някой познат назаем , само за експеримент . Ако няма от кого , пиши ми на ЛС ще ти изровя един , мисля черен беше за стрелката .
Да те помоля само другия път като постваш да четеш цялата тема сменени са и 2 та датчика с нови БЕР при това и пак същия ефект!!!

Потребителски аватар
biostrong
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biostrong » Съб 18 окт 2008 22:57

а глупавия стабилизатор на напрежението в таблото който адски много обича да се прецаква при голфовете ? не ставаха ли подобни изкривявания в сметките и от него ? ;)

Потребителски аватар
venci&vento
Автомобил: VENTO
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот venci&vento » Нед 19 окт 2008 7:36

remaka_89 написа:
venci&vento написа:Колега , според мен проблема не е в таблото .
Да те помоля само другия път като постваш да четеш цялата тема сменени са и 2 та датчика с нови БЕР при това и пак същия ефект!!!

Колега , четох я цялата тема и колегите rosen79 и radotom ти го казват от опит . Ако е от таблото (стабилизатора на напрежението) , то тогава би показвало и наличие на повече бензин/дизел.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”