Стрелката за температурата!
- remaka_89
- Автомобил:
- Двигател:
Стрелката за температурата!
Здравейте колеги значи имам(не аз баща ми) голф 2 1.6 РФ мотор 1988 год мисълта ми е че смених и 2-та датчика и за перката и за уреда на таблото и пак показва много след средата че включва перката,в работата имам мултицет с опция за мерене на температура и с него показва че на 87 градуса включва перката а стрелката е много надясно след диодчето вътре !!!Какви пари върви таблото или как да отстраня проблема!!!Мерси предварително!!!
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Аватара на потребителя не противоречеше на правилата!
Друг е въпроса, че подобен тип аватари говори за културата и манталитета на приносителя им.
Ремък, отговора на колегата Росен79 е доста точен.
Ако си измерил правилно температурата в разширителното казанче, прибави му още 3-4 градуса и смятай, че си получил точния резултат!
Автомобилните температурни датчици (независимо на коя марка автомобил са) са изключително гнусни поради конструкцията им.
Друг е въпроса, че подобен тип аватари говори за културата и манталитета на приносителя им.
Ремък, отговора на колегата Росен79 е доста точен.
Ако си измерил правилно температурата в разширителното казанче, прибави му още 3-4 градуса и смятай, че си получил точния резултат!
Автомобилните температурни датчици (независимо на коя марка автомобил са) са изключително гнусни поради конструкцията им.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
remaka_89 написа:стига мрънкахте де като деца сте не съм се съобразил предишния аватар беше за бмв форума, пише си колата е на баща ми и питам за съвет не за аватара ако няма да помогнете не пишете по добре стига спам смених аватара ако има друг проблем кажете![]()
Това е друго нещо колега ми някак си е кофти да видиш такъв аватар тук! Но както казах по горе измери си температурата директно в системата оставия да загрее(поне три пъти да се пусне перката) и измери тогава ще си напълно сиурен каква ти е температурата и след това гледаш на колко се пуска перката. Поздрави и успех
- remaka_89
- Автомобил:
- Двигател:
така и направих на 87 градуса държи и на толкова включва перката монтъор работя и направих което се сетих но без успех!
Мисълта ми е дали крайното решение е да сменя таблото щото така ме дразни а и мига диода различно от време на време свети постоянно някой път мига праи квото си иска общо взето и ако имате представа за ориентировъчна цена (за таблото)?
- venci&vento
- Автомобил: VENTO
- Двигател: ADZ 1996
- remaka_89
- Автомобил:
- Двигател:
Да те помоля само другия път като постваш да четеш цялата тема сменени са и 2 та датчика с нови БЕР при това и пак същия ефект!!!venci&vento написа:Колега , според мен проблема не е в таблото .
Датчика можеш да го вземеш от някой познат назаем , само за експеримент . Ако няма от кого , пиши ми на ЛС ще ти изровя един , мисля черен беше за стрелката .
- venci&vento
- Автомобил: VENTO
- Двигател: ADZ 1996
remaka_89 написа:Да те помоля само другия път като постваш да четеш цялата тема сменени са и 2 та датчика с нови БЕР при това и пак същия ефект!!!venci&vento написа:Колега , според мен проблема не е в таблото .
Датчика можеш да го вземеш от някой познат назаем , само за експеримент . Ако няма от кого , пиши ми на ЛС ще ти изровя един , мисля черен беше за стрелката .
Колега , четох я цялата тема и колегите rosen79 и radotom ти го казват от опит . Ако е от таблото (стабилизатора на напрежението) , то тогава би показвало и наличие на повече бензин/дизел.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”