Нов член :) с малко въпроси......

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
astragt
Автомобил: b8 alltrack
Двигател:

Нов член :) с малко въпроси......

Мнениеот astragt » Пет 19 май 2006 8:39

Здравейте, от 2 дни съм собственик на VW Golf 3 GTI 115ks.
95г. произведен, уж регистриран 96г. Колата е с 1 еърбег, клима, абс, ел.пакет, лети джанти оригинални петолъчки на спиидлайн, задно гърне на супер спринт /каквото и да е това/. Взех я с добри зимни гуми пирели линтер спорт. Сега вече е с нови вредерщайн спорттрак 2.
Първите впечетления са ми добри, колата изглежда доста запазена, още ми е трудно да свикна с возията /дръгата ми е вектра б комби/.
Вчера смених ангренажен ремък и ролка, масло + промивка на мотора щото беше ужасно мръсно маслото, всички филтри, смяна на антифриз + промивка на охладителната течност , пак защото беше пълна с някаква гадост - не приличаше на антифирз.
Сега до тук с хвалбите :) идва и ред на въпросите:
1.Сложих мотул 15в40, добро ли е за този мотор?
2.От време на време държи не много стабилни обороти на празен ход, даже няколко пъти ми се случи да изгасне при спиране и изключване от скорост, иначе върви доста прилично.
3.Може ли да се вярва на борд компютъра?! Разхода в градско ми варира от 8 и малко нощем с галене на педала до 12 и кусор денем в задръствания и яко газ, това естествено не е обективно щото си играя на по няколко километра го гледам. Още нямам точно засичане на разход щото съм минал към 200 км. Колко да очаквам?
4.Дайте читав сервиз където си ремонтирате колите, че нямам никакъв :(
5.Как да обезопася халогените? Има ли начин или да очаквам да им пораснат крака скоро време? Съответно не намерих как се регулират?
6.Трябва да свалям фаровете предните, защото единия се е откачил от реглажа, а дргуия му е мръсно стъклото отвътре. Има ли нещо особено при демонтаж и монтаж или всичко е видимо и ясно.
7.Почна да ми дава инс01 при даване на контакт, какво е това и как да го махна, в началото беше инс00. Някакъв инспекшън ли е ?!
8. Ще му слагам газ. И затова ми трябват отзиви и препоръки, както и сервизи.
Предварително благодаря! И съжалявам за дългия пост ;)
Само да добавя, че мотора започва с ADY мисля.

Потребителски аватар
Memo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Memo » Пет 19 май 2006 9:05

Относно 7 виж тука : http://www.vwclub-bg.org/articles.php?id=13

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Re: Нов член :) с малко въпроси......

Мнениеот golfer » Пет 19 май 2006 9:05

Добре дошъл! :D
интересен "ник" :wink:
1.да :wink:
2.най-вероятно моторчето на празния ход
3.не.
4.виж в подфорум "сервизи за VW"
5.виж в подфорум "направи си сам"
6.трябва.лесно е.
7.инспекция е. лесно се променя като влезеш в сервизен режим.посредством контактния ключ и бутоните на таблото.има теми потърси.
8.има много теми по въпроса в "сервизи за VW"и "автогазови уредби".

много и безаварийни км. с новата придобивка. :drive

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Нов член :) с малко въпроси......

Мнениеот Sunny » Пет 19 май 2006 9:32

Първо Добре дошъл и честито за придобивката!
:welcome_to_group
Всичко за което питаш е обсъждано много пъти и можеш да го намериш във форума чрез функцията ТЪРСЕНЕ но като за първо питане ще се опитам да отговоря без да ползвам дежурния отговор :търсачкаа :wink:
1. маслото - Въпроса е спорен, но за кола с хидравлични повдигачи като твоята е препоръчително полусинтетично масло 10W40 - за марка - колкото мнения, толкова и отговори... гледай само да е с доказан произход
2 Нестабилни ниски обороти - направи си профилактика на клапана за празния ход! Описано е подробно в ТАЗИ ТЕМА. Естествено прегледай си кабелите и свещите как са.
3. Бордовия компютър, ако няма пропуски във вакуумчетата, принципно може да му се вярва с малко +- разбира се. Само че на такива къси разстояния на каквито си пробвал естествено ще има и грешка.
4. Читав сервиз? Разбира се - можеш напълно да разчиташ на Vaskoto1 и Niksi
5. Халогените :gruebel моли се :bishop друго се не сещам, въпреки че са правени опити. Дискутирано е ТУК
6. Фаровете няма нищо сложно да се свалят. Не забравяй да ги регулираш после. Най-добре е в сервиз, но можеш и сам
7. Инспекшъните и ойл сървисите са описани ТУК
8. Газ - ДА може. Темата е доста обширна. Разгледай подфорума за авто-газови уредби, принципно колегите препоръчват един сервиз в Княжево, ако не се лъжа.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 19 май 2006 9:40

Съни евала.!
колегата требе те скърши от черпене..
мисля че темата се изчерпи.. и надали има какво да се допълни:
освен:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=19195