Сутрин когато колата е студена пали, но не държи обороти

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
pesho_bg
Автомобил:
Двигател:

Сутрин когато колата е студена пали, но не държи обороти

Мнениеот pesho_bg » Нед 28 сеп 2008 10:02

проблема е следният колата е голф 2 на карборатора пише Е2 Pierburg или нешто такова.Сътрин когато колата е студена пали но не даржи обороти пали и огасва това е на гас на бензин не сам пробвал оредбата е някаква турска Fema или нешто такова иначе за разхода съм доволен
Ще се радвам ако може да ми помогнете и ппедварително ви благодаря
mod edit: vasstop

Потребителски аватар
pesho_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pesho_bg » Нед 28 сеп 2008 10:04

забравих да допълня че проверих мисля че не е от него защото клапучката ли там как се казва като е стодена колата се затваря като се стопли се отваря

sexov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sexov » Сря 01 окт 2008 9:45

Борбата с тези карбуратори е безмилостно жестока и незнам дали има някой който да е излязал стопроцентов победител. Има няколко разновидности на Pierburg - 2e2, 2ee, 2e3. Изясни си кой е твоя ако искаш го снимай за да ти кажат тук във форума. А и сутрин е хубаво да палиш първо на бензин и като позагрее колата тогава да обръщаш на газ

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Чет 02 окт 2008 19:13

Относно въпроса на колегата pesho_bg това се получава поради наличието на автоматичнен смукач, той се оправлява от термо ампула през която циркулира вода от охладителната система на колата, като е студена смукача е затворен, като започне да се затопля се отваря. Това води то твоя проблем когато палиш на газ защото е затворен смукача, а за да влезе газ в системата от плочката която е над клапата на смикача той трябва да се отвори.

А относно отговаора на колегата sexov дали някой се е преборил с тези карборатори, да познавам и е от форума, ако поровиш ще го намериш.

:wink:

Потребителски аватар
hristian37
Автомобил: Голф 6 ТДИ
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Чет 02 окт 2008 19:59

Глове, не си много прав - ня газ ако е правилно монтирана и карба не е правен от много майстори няма проблем - стартирането е :
като завартиш на стартер веднага се създава вакуум и компенсатора веднага отваря въздушната клапа на 4мм -ако не бъркам - за оборотите освен термо ампулата роля играе и 3 точковия модул. След вече 8 години игра с него го по българих и засега съм добре - три точковия модул го изолирах , ампулата действа и много ама много е важно е биметалната пластина на въздушната клапа да действа. Резултата е -ходих на море карах с 120 почти нявсякъде - с 2 човека 6/100 газ доволно. Единствения проблем който не можах да оправия е забиването на бензин заради плочката - ама на газ е добре :D

Потребителски аватар
sedefcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sedefcho » Чет 13 ное 2008 21:04

Здравейте. Зачетох в тази тема и искам да споделя и моя проблем. При мен случая е следния, сутрин като паля (винаги на бензин ) колата не подържа обороти и гасне. Трябва да помпам с педала на газта докато позагрее, когато загрее няма проблем, работи си нормално. На газ нямам такива проблеми - пали си студена и си работи. Дали проблема и при мен е от тази тероампула или е от нещо друго. Двигателя е 1,6 РФ на Джета 2, а пък карборатора е Пиербруг, но не знам какви са му ТТ данните.

VANKATA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VANKATA » Пет 14 ное 2008 16:58

Ходи е при тоя пезевенк
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=29623
Он че ти реши проблема.Всяка сутрин го споменавам....с добро,разбира се :D .

sexov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sexov » Пет 14 ное 2008 17:03

То хубу ама колегата от Разград едни 270 км до София и евентуално за един дена ако не се справят с проблема :D
Като изключим тези препятствия всички изказват благодарност към този човек дал огромен принос към безмилостната борба с този прослувут карб :D

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Re: Сутрин когато колата е студена пали, но не държи обороти

Мнениеот mafiacartel » Съб 15 ное 2008 4:23

pesho_bg написа:проблема е следният колата е голф 2 на карборатора пише Е2 Pierburg или нешто такова.Сътрин когато колата е студена пали но не даржи обороти пали и огасва това е на гас на бензин не сам пробвал оредбата е някаква турска Fema или нешто такова иначе за разхода съм доволен
Ще се радвам ако може да ми помогнете и ппедварително ви благодаря
mod edit: vasstop

Колега довчера колата ми правише този номер ,но след настройка на карбуратора всичко се оправи. Когато е запаля негасне. Бързо загрява и и падат оборотите от 1300 на 900. Просто ти трябва кадърен монтьор ,че като гледах бая баране и настройване има ;)

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Мнениеот mafiacartel » Съб 15 ное 2008 4:24

А да и настройката задължително на Бензин ;)

MiroslavStanchev
Автомобил:
Двигател: AHF 2000

Мнениеот MiroslavStanchev » Чет 18 дек 2008 18:05

pesho_bg Здрасти,относно въпроса ти за тия проблеми няма да откриеш отговора,вярвай ми :) Имах същите проблеми миналата година,лесно и най-ефикасния варянт е да смениш,карбуратора с такъв от на Ауди 80 + всмукателния колектор, името на карбуратора е "Кейхин 2" Трябва да се видим някой път и да ти обесня по подробно и да погледнеш разликата в карбураторите.

П.п : Извинявам се,че се отклонявам от темата но да допълня само,Срещи в Разград преди имаше всяка неделя на бензиностанция Лукойл,мина известно време и с един колега постоянно бяхме само 2 мата,спряхме да ходим и ние и срещите с една дума,замряха.В коя част в Разград живееш аз съм в Орел,с един черен Бръмчящ голф 2 mhihi , снимки в гаража :) Поздрави :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”