проблем с температурата
проблем с температурата
здравеите в купето термометара ми показва 100 110г ...смених датчика за температурата и пак така а сам сигорен че реално тези 100 110г са кам 90.защото при 110 тряя да ми хварли водата пак и като докосна марку4ите не са толкова горещи..вазмойно ли е да е от таблото казаха ми за някав чип ..........някои наясно ли е...... 
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
термостата го смених преди месец марку4ите не са горещи за 100г или 110г запушвания проверих малко радиаторче добре голям добре помпата е нова водата циркулира нормално само температурата кадето ми показва в купето че е висока двигатела е АИ БИ ЕС ..........НЕЗНАМ ОТ КАКВО ЩЕЕ НО СЕ САМНЯЯВАМ ЗА ТАБЛОТО
-
javor_bg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
joker написа:Имах тема по въпроса....отиваш на диагностика,декодера показва истинския сигнал,който датчика подава към компютъра на автомобила..сверяваш с таблото и после нагласяш показанията с едно съпротивление от 9 до 18 ома запоено на кабелчето,което подава сигнала към таблото...успех!!!
Честита нова година на всички!!!! Нека да е лека и безаварийна !!
Хм... Това е доста добро решение. Имаш предвид, че датчика за температура, подаващ сигнал към ЕКУ-то е по-верен от този на таблото. Нали ? Сигурно е така защото за да се постигне по-подходяща гориво-въздушна смес и ъгъл на изпреварване на запалването в целия температурен диапазон.
Последна промяна от javor_bg на Пет 02 яну 2009 11:38, променено общо 1 път.
- pe6kata
- VW експерт

- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
И аз имам "проблем" с отчитането на температурата-показва ми 70С при реални 87С.Замервал съм температурата през ЕКУ-то с четец и ваг ком. При теб е по-неприятно,проблема не е в датчика,а в индикатора отчитащ температурата(най-вероятно) или в термостата, ама си провери реалната температура за всеки случай.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”