проблем със светлините на таблото-Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ortiz
Автомобил:
Двигател:

проблем със светлините на таблото-Голф 3

Мнениеот ortiz » Съб 03 яну 2009 12:29

Здравейте,имам следния проблем-когато си включа CDто ми светва осветлението на цифврблатите и на бутоните на стъклата.Незнам дали това е фабрично направено,колата ми е голф3 movie изпълнение.Светят само нещата,които съм посочил,като спра плеъра,спират да светят и те.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Съб 03 яну 2009 12:37

На буксата ,която захранва свирката има едно кабелче,което е свързано с осветлението.Демек като запалиш габарити,респективно осветление-табло,светлините на свирката се приглушават.Та това кабелче понякога не попада в подходящия вход на музиката и може да доведе до този ефект.Не помня цвета, в буксата дето подава ток е, не в тази за говорителите

Потребителски аватар
ortiz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ortiz » Съб 03 яну 2009 12:42

Колега,неразбрах какво точно се опитваш да обясниш ? Къде се намира тази букса и какво общо има с музиката ?Ако може да бъдеш малко по-конкретен в обясненията си. Благодаря !!!

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Съб 03 яну 2009 12:57

В дупката дето седи музиката има кабел с 2 букси.За да ги видиш,трябва да извадиш CD-то.Трябват ти два "+",единият е постоянен,другият се появява като дадеш "контакт",но има и 3-ти,който се появява при вкл.на габарити-ей за него иде реч.Може и аз да не съм разбрал правилно проблема де....

Потребителски аватар
ortiz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ortiz » Съб 03 яну 2009 14:21

проблема(светване на циферблатите) се появява като пусна плеъра и изчезва като го спра.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 03 яну 2009 14:39

ortiz написа:проблема(светване на циферблатите) се появява като пусна плеъра и изчезва като го спра.

Значи...
Някои плеъри,независимо колко са евтини или скъпи имат функцията DIMM,което ще рече,че при пуснати габарити/фарове, на един кабел към радиото се пуска +,т.е. ток и плеъра си намалява силата на светене или инвертира дисплея - вместо светещи символи на тъмен дисплей,става светещ дисплей с тъмни символи и т.н. както и да е.НЕ всички плеъри го имат това нещо.Предполагам кабелчето,което дава + на плеъра е свързано с таблото и като светне таблото се пуска ток и на плеъра да си активира тази функция....

При тебе е станал обратния случай...

При включен плеър има поне 1 кабелче на плеърите,което пуска + за евентуално монтиран усилвател или електрическа антена.

При тебе предполагам,че става точно това - включваш плеъра и той пуска + към таблото,вместо обратното при включени габарити/фарове.

Дано си разбрал нещо...Проблемът е в свързването на кабелите към плеъра.

krasimir_nik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasimir_nik » Съб 03 яну 2009 15:16

я кажи нещо скоро правил ли си смяна на радиото ала бала и кои ти го варза . на скоро един приятел си беше варзал цд-то и за изхода на автоматичната антена бе6е сварзал кабела за осветление за които ти говорят колегите. ако дадеш малко повече инфо че може да ти помогнем по бързо
поздрави

Потребителски аватар
ortiz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ortiz » Съб 03 яну 2009 18:38

Плеъра ми има DIMM,има и захранване за ел антена,за усилвател също.Аз сам си го слагах(слагал съм доста от тоя тип),но сега за първи път ми се случва това с таблото.Благодаря на колегите за мненията,но може би аз неразбирам какво трябва да се направи в случая.Да изключа ли кабела за ел.антената или ако не е това ме посъветвайте какво точно да опитам в случая ?Пък и ако това не е проблем дали да не го оставя така ?

krasimir_nik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasimir_nik » Съб 03 яну 2009 19:20

колега пробваи да изключиш антената и провери да не си объркал местата на осветленито и автоматичната антена , нз дали имаш уред за мерене(мултицет) ако да и знаеш горе долу да боравиш виж да не си объркал местата на плусовия кабел за памета и други плус за основното захранване

Потребителски аватар
ortiz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ortiz » Съб 03 яну 2009 21:40

Аз си направих +на паметта и на основното зазхранване на 1 кабел,понеже искам да ми работи плеъра и без контакт,но антената ми стои и може да е там проблема.

krasimir_nik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasimir_nik » Съб 03 яну 2009 22:21

oп , ти си направи + да не би да си вързал и кабела след ключа ако си вързал двата плуса заедно което нормално виж да не си вързал и този кабел които идва + след като сложиш ключа :wink:

Потребителски аватар
ortiz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ortiz » Съб 03 яну 2009 22:37

кабелите,които идват от колата не съм пипал,само направих общ + на тези двата от плеъра,за да ми свири и без контакт

Потребителски аватар
ortiz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ortiz » Нед 04 яну 2009 12:07

мисля,че днес отстраних проблема.Тъй като си купих кабел за плеъра-отделно,се оказа че има още един кабел за захранване(освен осн.захранване,памет,ел.антена).Изключих въпросния кабел и след това всичко според мен си дойде на мястото.
Благодаря на всички колеги за мненията !!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”