Колата си загрява, стигне ли 70 C не мърда нагоре?! Така беше и в големите студове след Нова гопдина. Днес се разходих извън града и резултата е същият! До 70 C!!!??? И в града е така!
Не знам, това нормално лие?
1.8 ABS
Стрелката на термометъра си стои нa 70 C !???
- m2595
- Автомобил: Mercedes W124 250D
- Двигател: OM602
Re: Стрелката на термометъра си стои нa 70 C !???
Прецакан темп.датчик и/или термостат. За друго не се сещам.
m2595 написа:Прецакан темп.датчик и/или термостат. За друго не се сещам.
Тепературния датчик е нов от лятото, не изключвам да се прецакал.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
yoyof1 написа:Колата си загрява, стигне ли 70 C не мърда нагоре?! Така беше и в големите студове след Нова гопдина. Днес се разходих извън града и резултата е същият! До 70 C!!!??? И в града е така!
Не знам, това нормално лие?
1.8 ABS
А като пускаш по инерция,спада ли температурата?Ако да, сменявай термостата.Или другия варянт измери си изтинската температура,има си уред за тази цел.
-
ivan tsvetkov
при мен беше същото -обаче реших да сменям осветлението на тъблото и шчупих единия дисплей. купих ново тавло и когато чаках по задръстванията глеам 110г.викам си краи преебах колата и тогава включи перката. иначе когато колата е в движение 90г. пробвай с друго табло. оспех
Последна промяна от ivan tsvetkov на Вто 03 фев 2009 19:54, променено общо 1 път.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,таблото е последното нещо,което трябва да сменя.Ако термостата му е отворен,или температурния датчик дава грешна информация,5 табла да смени все тая.
-
ivan tsvetkov
ништо не пречи да пробва. при мен беше таблото. просто споделям
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Не искам да излиза,че се заяждам,но нали тази проба ще струва пари,да си смени таблото.И като се окаже,че не е таблото,кво правим?проверката на термостата не струва пари,а елементарни познания.С тези съвети колега,подвеждаш колегата и можеш да му създадеш излишни разходи!!!Да не говорим,че и таблото може да се провери дали показва вярно,без да се сменява 
-
ivan tsvetkov
не приемам това за заяждане. но мисля че във варна на някоя среща може колега да помогне
-
radoslav69
- Автомобил:
- Двигател:
az smenih samo ureda na temp.i se opravi.pokazva6e mi 100-110 gradusa.za 1 km. vdiga6e 100 gr.misleh,4e e garniturata na glavata.dobre,4e ne be6e tq
.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Ако го беше написал и на бъгарски,щеше да е още по-добре 
Нямам време да отида до френда да си зема тем. дачик ако има промяна ще пиша! А термостата не съм го пипал от както съм взел бебгачката
Но и него ще взема 
Но таблото няма да го пипап!
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
yoyof1 написа:Нямам време да отида до френда да си зема тем. дачик ако има промяна ще пиша! А термостата не съм го пипал от както съм взел бебгачкатаНо и него ще взема
никакъв датчик не пипай!!!!Иди при Вальо и Ицо..Елкона до Шел(до зеленчуковата борса)...ще проверят какъв сигнал подава датчика до компа и ако е нормален с едно съпротивление ще ти коригират показанията на таблото...проблемът вероятно е в уреда на таблото
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ще използвам темата на колегата, за което се извинявам предварително.
От извесно време(7-10 дни) ми показва малко преди 90С(да кажем 82-85С), а понякога си стига до 90С. Предполагам е нещо с температурния датчик или някакво запушване по системата, защото винаги досега си е показвало бетон 90С. Някакви идеи за какво бих могъл да проверя?
От извесно време(7-10 дни) ми показва малко преди 90С(да кажем 82-85С), а понякога си стига до 90С. Предполагам е нещо с температурния датчик или някакво запушване по системата, защото винаги досега си е показвало бетон 90С. Някакви идеи за какво бих могъл да проверя?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”