Пролем с парното на golf 3
Пролем с парното на golf 3
Колеги имам следния проблем. Колата си загрява , маркучите кото влизат и съответно излизат за парното са си доста горещи , обаче колата има много слабо парно , едва се усеща. Давах го на едни майстори да продухат радиатора на парното, но не се оправи и след тяхната намеса. Сещам се , че лятото ми хвърчаха доста "парчета дунапренчета" . Дали има връзка. Попитах преди 2 дена в един сервиз и ми казаха , че са им познати тези симптоми и ми обясниха за някакви клапи които трябва да се сменят . НО нови стрували 200лв. и труда на тях им бил 120лв. защото се разгабяло цялото табло
. Дали не се опитват да ме врътнат нещо доста разходи ми се струват.
глупости!!!то тези клапи и ти сам можеш да си ги поправиш-не само аз съм го правил това тук от форума.в твоя случай провери да не би жилото ти на средното копче(врътка) да се е откачило и затова да не може да отваря и затваря клапата която регулира въздуха дали да минава през радиаторчето или не.провери първо жилото ако е ок ремонтирай си клапите дори и майстор да е не трябва да ти взима повече от максимум 100 лв.
Последна промяна от break на Сря 17 дек 2008 16:49, променено общо 1 път.
- shemkov
- Автомобил:
- Двигател:
Колега аз също оправях подобно нещо, по точно помагах
самоче колата беше AUDI 80.
Има едни клапи с помоща на които се регулира студен и топъл въздух, тези клапи повечето материал е нещо подобно на дунапрен!
Разглобихме цялото табло извадихме механизма с клапите и на мястото на стария дунапрен (то стария почти го нямаше) залепихме с лепило ново дунапренче!
Сега в AUDI-то е баня
Успех (според мен ти имаш същия проблем)
самоче колата беше AUDI 80.
Има едни клапи с помоща на които се регулира студен и топъл въздух, тези клапи повечето материал е нещо подобно на дунапрен!
Разглобихме цялото табло извадихме механизма с клапите и на мястото на стария дунапрен (то стария почти го нямаше) залепихме с лепило ново дунапренче!
Сега в AUDI-то е баня
Успех (според мен ти имаш същия проблем)
- hakera_71
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пролем с парното на golf 3
сменяй радиаторчето.задръстено е
- alex_7656
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AUM
Не търси причината в радиаторчето, защото тя е в клапата.Под жабката има въздуховод, разглобява се малко неудобно, но без да се сваля таблото, съединен е с едни метални "П" образни пластини.Като го разглобиш ще видиш клапата, плилича на вратичка.Та оплътни я с ламаринки или каквото намериш и ще имаш парно.Това еварянта ти.Успех !!!!
- alex_7656
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AUM
[quote="TURL"]клапите трябва да се облепят, но си смени и радиаторчето, така или иначе се сваля таблото а ново радиаторче е 30-40лв. иначе за работа взимат 80-120 лв.[/quot
Колега, специано за клапата не е необходимо да сваляш цялото табло, само от долу по жабката се разглобява и се вижда въздуховода.Неудобно е но става(говоря от личен опит, правил съм го).
Колега, специано за клапата не е необходимо да сваляш цялото табло, само от долу по жабката се разглобява и се вижда въздуховода.Неудобно е но става(говоря от личен опит, правил съм го).
- TURL
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
- Контакти:
зависи, при мен няма как да стане без сваляне, клапите ми са електрически и са доста навътреalex_7656 написа:TURL написа:клапите трябва да се облепят, но си смени и радиаторчето, така или иначе се сваля таблото а ново радиаторче е 30-40лв. иначе за работа взимат 80-120 лв.[/quot
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”