проблем със паленето не върти стартера
- boqn _8228
- Автомобил: Passat b5.5 1.9 tdi
- Двигател: AVF
проблем със паленето не върти стартера
става дума за голф 3 2.0 115кс. имам проблем със паленето не върти стартера ток си има но като завъртя ключа се чува само лек шум. като я бутна си пали без проблем. дали може нещо от студа да е станало на стартера или му е дошло времето за нов или друг 

- boqn _8228
- libris
- Автомобил:
- Двигател:
:
бендикса е има някакви втулки които се сменят , имам един приятел в момента с със същият проблем!
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Преди да отидеш на стартерджия, свали, почисти до блясък, намажи с малко гесчица и стегни хубаво кабелите на + и - към стартера и масата на мотора. Почти съм сигурен, че ще завътри, но ако все пак не стане- пиши едно ЛС на egoist_ok или направо му звънкай, ако му знаеш телефона, че аз не мога да ти обясня добре къде беше читавия майстор за твоята болежка!
еgoist_ok: http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... highlight=
еgoist_ok: http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... highlight=
- boqn _8228
Re: проблем със паленето не върти стартера
като купих колата имах същия проблем. смених бендикса и се оправи, обаче сега пак се появи и си го прави когато пойска не секи път. въпроса ми е нормално ли е за 1 година да замине?
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
Re: :
libris написа:бендикса е има някакви втулки които се сменят , имам един приятел в момента с със същият проблем!
недеи пиши нещо което не ти е мн. ясно и неси сигурен!
- martin_ganev
- Автомобил:
- Двигател:
не сам маистор на стартери но имам бегла представа от тях.преди продавах резервни части за стартетри и динама а имам един привтел които си искарва хряба с ремонт на тези части и доколкото знам бендикса(зъбното колело) на стартера се задвижва от нещо като кобили4ка (забравих му точното име)така 4еразглоби стартера и поисти добре жсичко след което смажеш добре движестите се части и стегни добре кабелите .както е казал колегата по отгоре.обарни внимание зъбите на бендикса да не са се износили.
- sportul
- Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
- Двигател: RHR Delphi DCM
nikolai_an написа:libris написа:бендикса е има някакви втулки които се сменят , имам един приятел в момента с със същият проблем!
тъй ли , аз имах същия проблем , оказа се бендикс , смених го и нямам проблеми , искаш ли да ти снимам какво има в бендикса-6 ролкови лагера с пружинки , сложениса там зада издърпва бендикса по-лесно когато маховика го натиска:)
- eras3r
- Автомобил: Citroen C5 2014г
- Двигател: 2 0hdi 163hp
- Контакти:
Здравейте колеги..извинявам се, че се намесвам със вашият подфорум за Golf
аз карам Polo, но моя проблем е същият...и ако може колегата с мнението преди моето да го снима, ще съм му безкрайно благодарен! 

- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
sportul написа:nikolai_an написа:libris написа:бендикса е има някакви втулки които се сменят , имам един приятел в момента с със същият проблем!
тъй ли , аз имах същия проблем , оказа се бендикс , смених го и нямам проблеми , искаш ли да ти снимам какво има в бендикса-6 ролкови лагера с пружинки , сложениса там зада издърпва бендикса по-лесно когато маховика го натиска:)
колега,може ли да пуснеш снимки?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”