ПОМОЩ! Водна помпа!
- ddanov
- Автомобил: VW Passat B7 TSI DSG EcoFuel 2012
- Двигател: CDGA 2012г
ПОМОЩ! Водна помпа!
Някой би ли ме насочил (с линк) към тема за демонтиране и смяна на водна помпа на Golf II дизел 85г. Голямо търсене направих тук в сайта и не намерих нужната ми тема, а не ми се вярва да я няма. Прокапа помпата и искам да я демонтирам и разглобя. Ако мога да я оправя о.к., ако ли не купувам нова и слагам новата. Моля, помогнете, че доста нещо свалих - шйаби, пластмасите покриващи ангренажния ремък и доста болтове с шестограм, като разбира се започнах с клиновидния ремък и генератора. Не се отделя от двигателния блок и това е, а нафтовата помпа е кофти нещо. Може би има някой болт, скрит зад нея или някакъв хитър трик, както някога дадо ми казваше "Еййй, момче, тая работа не става със сила, тряба и чалъм!" Какъв е чалъма?
- ddanov
Re: ПОМОЩ! Водна помпа!
Благодаря ти! Този чертеж ще ми е супер полезен на втората фаза - когато разглобявам водната помпа и от сега съм се нацелил на уплътнителя с номер 9 на твоя чертеж, но все още не мога да стигна до тази фаза - въпроса ми беше за упътване как да сваля самата помпа от автомобила. Така както си стои за двигателния блок неможех я разглоби по приложения чертеж! Къде и как и е захвата за двигателния блок и как да я сваля?
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сваля се заедно с фланеца. А за да свалиш фланеца трябва да свалиш алтернатора. Може само да го отвиеш от двата болта без да го разкачаш от кабелите. Абре като разкачиш алтернатора сам ще видиш за какво става на въпрос. 

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
държи се към блока с 4 болта.
може и без да сваляш алтернатора.
има гумен О пръстен на мястото където контактуват .
виж го в какво окаяно състояние е , но не мога да ти кажа подлежи ли на смяна.моя беше добре
може и без да сваляш алтернатора.
има гумен О пръстен на мястото където контактуват .
виж го в какво окаяно състояние е , но не мога да ти кажа подлежи ли на смяна.моя беше добре
- tisho.mf.79
- Автомобил:
- Двигател:
За дизела не става само с динамото а и с ГНП ако сваляш с цялото тяло.Трябва да се свали ангренажния ремък след това колелото на паразитния вал.Мисля че трябваше да има някаква предпазна ламаринка,след това имаш 8болчета 6мм за ключ 10,ако не се скъсат добре.Ако се скъсат минаваш на варианта с цялото тяло. 

- ddanov
Благодаря на всички, който се отзоваха на зова ми за помощ!
Разглобих я, но се оказа, че без сваляне на ангренажния ремък не става. Дойде едно приятелче, свали ми го и зад обтягащата шайба имаше още 3 болта, които като ги свалих извадихме предното тяло на помпата. Посъветваха ме да не свалям целия корпус. Утре като купя повредения модул и го сглобя ще дойдат пак да ми зацепят ангренажния ремък, че прецених, че не е работа за мен. Все пак компютърен специалист съм, не майстор ДВГ!
Моля, само не затваряйте темата докато не се справя съвсем с проблема!
Разглобих я, но се оказа, че без сваляне на ангренажния ремък не става. Дойде едно приятелче, свали ми го и зад обтягащата шайба имаше още 3 болта, които като ги свалих извадихме предното тяло на помпата. Посъветваха ме да не свалям целия корпус. Утре като купя повредения модул и го сглобя ще дойдат пак да ми зацепят ангренажния ремък, че прецених, че не е работа за мен. Все пак компютърен специалист съм, не майстор ДВГ!
Моля, само не затваряйте темата докато не се справя съвсем с проблема!
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега ми че то там е същото като с компютрите математика брадче... Имаш белези не е кой знае колко сложно... Иди да ти покажат пък за друг път може и сам да се справиш... Хората са достатъчно надарени за да правят хиляди неща въпроса е да знаят какво правят...
Успех със смяната! 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”