Здравейте.
В момента крушките на фаровете са ми 60/55 W.(Golf II 1.8 MI 91г.) Искам да попитам дали мога да си сложа 100/90 W., без да сменям релета или други компоненти по автомобила. Предполагам, че ще светят по силно.
Крушки за Golf II
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Крушки за Golf II
може да си сложиш,но ще ти нагряват рефлекторите,инсталацията няма проблем!
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
зависи,ако караш дълго на фарове...по бързи се износват рефлекторите...иначе чак да е проблем!ако си зачистиш рефлекторите и настроиш добре фаровете не мисля че ще са нужни по-силни крушки!
100/90 10000000000000000% ще ти изгори ключа на фаровете или алтернатора. Имахме 1 нисан 2 пъти се прееба алтернатора от това. А на Мерцесед Е-класа изгоря ключа на фаровете. И мерцесеса е наш... и за тия тъпи крушки се набутахме много пари. По добре си купи осрам 60/50 или обратното. Точното име беше xenon look 4000k около 12-13 лв е крушката и ще ти свети много по добре. Сега ти казвам от опит какво ще стане тука незнам защо си мислят че по инсталацията няма проблем ходил съм при електричари и те се изказаха че тези крушки натоварват инсталацията и гори.
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
явно мерцедес и нисан са с пикливи инсталации и още по ....алтернатори,голфа го карах около 9 месеца безпроблемно със 100 ватови,но постоянно ми пресвяткаха от насрещното и затова ги махнах!
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Мога ли да натоваря двойно инсталацията по ток и температура, ако съм колхозник ДА!
- ВАН
- Автомобил: VW Golf II 1991 1.6 Keihin
- Двигател: PN
nikolai_an написа:ако си зачистиш рефлекторите
НЕ си чисти рефлектора, да не хвърлиш целия фар!
Ако бъркам, ме поправете, но тръгнеш ли да миеш рефлектора на стандартен фар на Голф 2, отразяващия слой пада.
Точно така от личен опит знам, (продвах единия фар на пасата) исках да го позачистя малко и ми се обели отразяжащия слой ,пластмасата стана како някакво ръждиво желязо
gori777 написа:Здравейте.
В момента крушките на фаровете са ми 60/55 W.(Golf II 1.8 MI 91г.) Искам да попитам дали мога да си сложа 100/90 W., без да сменям релета или други компоненти по автомобила. Предполагам, че ще светят по силно.
1-во- голфо е без релета за фаровете
2-ро за 100 ватови крушки се слагат релета
3-то стандартните цокли на крушките не издържат и трябва да се подменят с керамични,които са издръжливи на високата температура
НО преди да си сложиш 100 ватови крушки,защо не се опиташ да си оправиш твоите?Бас ловя,че ако премериш напрежението на входа на крушката ще е не повече от 10-11 волта,докато на акумулатора е 14-14,5.Проста проба-палиш колата,включваш фаровете на къси,след това подаваш с отделен кабел минус на крачето на крушката-пада се дясното като стоиш срещу фара.и гледаш фара-ще видиш голяма разлика в интензитета на светене.
Добре де и като установя, че напрежението е слабо кво да правя.
Аз пък се чудя друго. По форумите пише за някакви крушки на Филипс и Осрам с повече светлина(примерно + някакви проценти)и някаква близка светлина на Ксенонки. Може би те ще светят по силно дори да са 60/55 W.
Аз пък се чудя друго. По форумите пише за някакви крушки на Филипс и Осрам с повече светлина(примерно + някакви проценти)и някаква близка светлина на Ксенонки. Може би те ще светят по силно дори да са 60/55 W.
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
gori777 написа:Добре де и като установя, че напрежението е слабо кво да правя.
Да колега аз съм със Osram Nightbreaker H4.Взех ги и двете крушки за 28 лв от OMV-то в Силистра.Тоест по 14 лв на крушка но си заслужава.Те са бели крушки и бая силно светят.Нищо че са 60/55 W
- Bobcho_82
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: GU+
Колеги преди да купувате въпросните 100W крушки защо не вземете да премерите какво напрежение стига до тях.И естествено да погледнете в какво състояние са стъклата и рефлекторите на фаровете.Защото в 90% от случаите проблемите идват от ниско напрежение плюс матирало от камъчетата по пътя стъкло на фара. За да си сложите 100 Ватови крушки трябва задължително да се сложат и релета на фаровете.
Добре де някой ще ми каже ли ако до крушките примерно стигат 10-11 волта вместо 12-13 или 14 волта какво да направя. Релета ли се сменят, регулират ли се, ключа за фаровете ми е нов(старият се счупи не изгоря) или нещо друго.
И между другото ГОЛФА има релета за/на фаровете.
- Bobcho_82
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: GU+
gori777 написа:Добре де някой ще ми каже ли ако до крушките примерно стигат 10-11 волта вместо 12-13 или 14 волта какво да направя. Релета ли се сменят, регулират ли се, ключа за фаровете ми е нов(старият се счупи не изгоря) или нещо друго.
Ако до крушките стигат 10 - 11 волта въпреки че си с релета ще трябва да прегледаш основно инсталацията за лоши или хлабави връзки.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”