Виене Отпред РЕШЕНО
- SIMETO1
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 1999
Виене Отпред РЕШЕНО
Колеги когато тругвам при влизане в обороти имам някакво виене отпред това е само когато е в обороти,колата е Г3 1.6 АЕЕ 75кс.Може ли да е от ролка не6то пистов ремък или хидравлика незнам.Моля ви помогнете.
Последна промяна от SIMETO1 на Вто 20 яну 2009 15:42, променено общо 1 път.
- qNkOo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Виене Отпред
Имах същия проблем, колега. Оказа се ролка... Успех! 
- SIMETO1
Re: Виене Отпред
Звука на това виене е все едно връщам назад но по тихо ако се сещате.Когато го форсирам на место когато влиза в обороти пак същото.ПОЗДРАВИ
- SIMETO1
Re: Виене Отпред РЕШЕНО
Колеги днес ходих в сервиза за смяна на консумативите.Въпросното виене се оказа оптяжната ролка на пистовия ремък както и ангренажната също.Благодаря на всички колеги които се отзоваха за проблема.ПОЗДРАВИ 
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
поздрави
и аз имам някакво виене ролка на ангренажа е сменена преди 3 месеца мисля да не е от нея, съмнева ме тая другата ролка незнам как да е нарека дето е отпред долу до колелото на коляновия вал или това не е ролка а вал за маслената помпа и делкото? въпросната зъбчатка е алуминиева и малко конусна челно
за АБС мотора
и аз имам някакво виене ролка на ангренажа е сменена преди 3 месеца мисля да не е от нея, съмнева ме тая другата ролка незнам как да е нарека дето е отпред долу до колелото на коляновия вал или това не е ролка а вал за маслената помпа и делкото? въпросната зъбчатка е алуминиева и малко конусна челно
за АБС мотора
- SIMETO1
zdravko555 написа:поздрави![]()
и аз имам някакво виене ролка на ангренажа е сменена преди 3 месеца мисля да не е от нея, съмнева ме тая другата ролка незнам как да е нарека дето е отпред долу до колелото на коляновия вал или това не е ролка а вал за маслената помпа и делкото? въпросната зъбчатка е алуминиева и малко конусна челно![]()
за АБС мотора
Данеби да е на водната помпа.
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
може или генератора?
появи се точно преди коледа ама в тоя студ по коледните празници нищо не можах да барам. мосля да пробвам като свалям ремъците един по един и оредполагам ще го хвана. само не знам как да проверя помпата и генератора потделно
те се въртят от едни и същи ремък, някакви идеи 
появи се точно преди коледа ама в тоя студ по коледните празници нищо не можах да барам. мосля да пробвам като свалям ремъците един по един и оредполагам ще го хвана. само не знам как да проверя помпата и генератора потделно
а това виене има ли вероятност да е от алтернатора (заминали лагерчета)или така ми се струва
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
има има но не е сигурно
по теорията на вероятностите като чета из форума много по-често се случва да се чупят лагерите на генератора отколкото водната помпа. което ще е по-добре за мен в ремонта
каквото и да е ще го ремонтирам няма как
но не искам да ремонтирам и двете
как да направя диагностиаката на проблема, само с въртене на ръка дали ще го усетя? есента сменях ремъците и им правих преглед на лагерчетата и си бяха наред, взе да вие точно преди коледа, не е хлабав ремъка а и звука е друг когато буксува.
ако сваля пистовия ремък и въртя на ръка дали ще се усети нещо хлабина,хрупане или за какво да слъшам?
по теорията на вероятностите като чета из форума много по-често се случва да се чупят лагерите на генератора отколкото водната помпа. което ще е по-добре за мен в ремонта
каквото и да е ще го ремонтирам няма как
как да направя диагностиаката на проблема, само с въртене на ръка дали ще го усетя? есента сменях ремъците и им правих преглед на лагерчетата и си бяха наред, взе да вие точно преди коледа, не е хлабав ремъка а и звука е друг когато буксува.
ако сваля пистовия ремък и въртя на ръка дали ще се усети нещо хлабина,хрупане или за какво да слъшам?
- SIMETO1
Значи аз по принцип отидох и мислех че ролката на ангренажния ремък пук то се оказа и оптяжната ролка на пистовия ремък.Така4е проверете данеби да е от нея.ПОЗДРАВИ
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
възможно е виенето да идва и от хидравличната помпа!
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
както и да е ще карам така до събота и ако не вали ще видя от какво може да е и ако не намеря решение ще пускам тама и ще го мислим 

- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
колеги водната помпа се оказа...
Сега тъкмо идвам от там като махнах ремъка на хидравликата разлика немаше, водната помпа и генератора на на един ремък.
генератора си се върти плавно и тихо нема луфтове на вала мисля да не е от него.
Водната помпа като я въртя се усеща леко затягане на моменти и прискъцване като от гума, би трябвало да е от семеринга си мисля или не е нормално? Другото е че се усеща малка радиална хлабина като хвана шайбата и я разклатя нормално ли е?
Антифриз не тече.
Сега тъкмо идвам от там като махнах ремъка на хидравликата разлика немаше, водната помпа и генератора на на един ремък.
генератора си се върти плавно и тихо нема луфтове на вала мисля да не е от него.
Водната помпа като я въртя се усеща леко затягане на моменти и прискъцване като от гума, би трябвало да е от семеринга си мисля или не е нормално? Другото е че се усеща малка радиална хлабина като хвана шайбата и я разклатя нормално ли е?
Антифриз не тече.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”