Ангренажен ремък
Ангренажен ремък
Карам Голф 3 1.8 пълна инжекция. При скъсване на ангренажният ремък какво се случва.
- pesho_sl
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: AGR 1998
emo-gar написа:Ако си скъсал-отваряй главата,ще се види.Ако не си ,по-добре да не знаеш.В най -лекия случай:криви клапани.Е има и някаква теоретична възможност само да загасне.В най-тежкия:клапани,водачи,повдигачи,разпределителен вал,лагери на вала, пробито бутало
Те нямаха ли някаква защита тия двигатели?

ремък
Ремъка е скъсан. Някой, ако знае със сигурност дали точно тоя модел двигател има защита да пише. За да видя какви действия да предриема.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Re: ремък
Miro22 написа:Ремъка е скъсан. Някой, ако знае със сигурност дали точно тоя модел двигател има защита да пише. За да видя какви действия да предриема.
Няма защита двигателя, но никой със сигурност не може да каже какво се е случило. Моя съвет е да послушаш колегата
Бързият написа:Ако пък си скъсал вече , сложи я на белези , сложи новия ремък и направи 2-3 оборота . Ако не чуеш странни звуци и колата си запали нормално - карай спокойно .
Правиш 2-3 оборота на ръка - вдигаш на крик вклщчваш на 5-та и въртиш гуната на ръка
Ето и една подобна тема
http://cs.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=37284&postdays=0&postorder=asc&start=0
- golf avenue
- Автомобил: vw golf variant
- Двигател: azj 02
какъв е тоя 1,8 пълна инжекция на г3, то няма такъв двигател на г3. ако е ABS мотора 1,8Мi мога да те успокоя, 4 пъти съм късал болта на коляновия вал, който държи зъбното колело на ремъка и то в движение/поради криво легло на вала/ , при тези случки никога не ми е удряло клапани. слагай ремъка и газззз.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ангренажен ремък
Miro22 написа:Карам Голф 3 1.8 пълна инжекция. При скъсване на ангренажният ремък какво се случва.
Манджа с грозде,говна с лайна,или иначе казано основен ремонт.
- stoqn_g60
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ADA
бутала ,сегменти и всичко става на боза вътре и се ръсиш с 2 бона за ремонт...ако мислиш,че е време за смяна на ремъка давай,по-добре дай 100лв(образно казано) от колкото ...Danny boy написа:Miro22 написа:Карам Голф 3 1.8 пълна инжекция. При скъсване на ангренажният ремък какво се случва.
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
stoqn_g60 написа: бутала ,сегменти и всичко става на боза вътре и се ръсиш с 2 бона за ремонт...ако мислиш,че е време за смяна на ремъка давай,по-добре дай 100лв(образно казано) от колкото ...
Е това вече са глупости . На буталата им няма нищо след удар , а още по-малко пък на сегментите

- mr_bush
- Автомобил: Vw Transporter T6
- Двигател: 2016
stoqn_g60 написа:бутала ,сегменти и всичко става на боза вътре и се ръсиш с 2 бона за ремонт...ако мислиш,че е време за смяна на ремъка давай,по-добре дай 100лв(образно казано) от колкото ...Danny boy написа:Miro22 написа:Карам Голф 3 1.8 пълна инжекция. При скъсване на ангренажният ремък какво се случва.
Пътуваш за бисерите

Иначе колегата е изтървал коня

Последна промяна от mr_bush на Чет 08 яну 2009 21:52, променено общо 1 път.
- m&m16v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
golf avenue написа:какъв е тоя 1,8 пълна инжекция на г3, то няма такъв двигател на г3. ако е ABS мотора 1,8Мi мога да те успокоя, 4 пъти съм късал болта на коляновия вал, който държи зъбното колело на ремъка и то в движение/поради криво легло на вала/ , при тези случки никога не ми е удряло клапани. слагай ремъка и газззз.
Колега не бъди толкова сигурен че няма мотор 1.8 пълна инжекция на Голф 3. Я се поинтересувайте малко за ADD мотор. Поне аз знам за няколко такива които се движат.
- golf avenue
- Автомобил: vw golf variant
- Двигател: azj 02
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”