Повече въздух за Двигателя ...
Повече въздух за Двигателя ...
Искам първо да кажа че съм търсил в търсачката за подобни въпроси,но така и не намерех нищо и затова и пиша тук. И така колеги,искам да попитам,според вас,как ще се повлияе на поведението на двигателя, ако сложа една тръба,долу на бронята до датчика за външната температура,и после я свържа тая тръба до кутията на въздушния филтър. Дали ще има ефект,защото според мен ще има поне за моята кола Golf 3 GTI 115hp. Дойде ми тази идея след като гледах "Top gear" и там даваха за последния Остън Мартин,който бил направен с клапан,които след 5000 оборота се отваря и турбина набива мощно въздух... това много спомагало за моща.Ако някой го е правил нека сподели. И така де, мисля си че с по голяма скорост ще има доста ефект,в смисъл ще е по пъргав мотора. Но искам да се допитам до вашето мнение. Мерси предварително... 
- zdravko_gti
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Повече въздух за Двигателя ...
спорет мен по добре си сложи един спортен филтар
без траби без нищо
без траби без нищо
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
2Е (в частност AGG), които са 8-клапанови мотори доста си страдат от липсата на достатъчно въздух!
Всичко, което можеш да направиш, за да осигуриш повече и по-хладен въздух би повишило динамиката на мотора.
Важно! За да не обедниш прекалено сместа- трябва да имаш работеща Ламбда-сонда!
Всичко, което можеш да направиш, за да осигуриш повече и по-хладен въздух би повишило динамиката на мотора.
Важно! За да не обедниш прекалено сместа- трябва да имаш работеща Ламбда-сонда!
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Както и да имаш добър въздушен филтър - от долу може да ти влезне камъче и ако мине през филтъра кой знае какво ще стане. А и лошото е с нашите мръсни пътища ще сменяш доста редовно филтър. По мое мнение слагай един панелен спортен и не се занимавай повече - аз така мисля да направя. Макар че конуса е по- добър макар че има преправяне докато махнеш кутията ... избора колега си е твой
. Успех.
- dobrev
- Автомобил: Tiguan
- Двигател: TSI2013
- Контакти:
Pavcho2 написа:Както и да имаш добър въздушен филтър - от долу може да ти влезне камъче и ако мине през филтъра кой знае какво ще стане.
Аз ще добавя и големите локви и наводняване по родните ни пътища също могат да ти изиграят лоша шега с тази тръба отдолу.
-
golfermen
- Автомобил:
- Двигател:
ae pi4ove daite edna predna bronq za golf 1 PLS
Кво беше общото с темата?
Или друг въпрос: Коя ти е учителката по Български език в момента, че да я уволня!
radotom
Кво беше общото с темата?
Или друг въпрос: Коя ти е учителката по Български език в момента, че да я уволня!
radotom
-
golfermen
- Автомобил:
- Двигател:
Прочети горното
radotom
radotom
И аз ще добавя,че така,както си замислил тръбата, ще е много дълга и с много "завои",което я обезмисля.Предполагам,че щом ти се въртят такива идеи вече си игнорирал клапата за топъл-студен въздух?,(което,обаче също обеднява сместа при високи обороти).
Не съм махал никаква клапа колега. Преди бях с спортен филтър конусен с поставка направен на дебитомера мн добре направено всичко... но филтъра ми беше ментак 30лв.Един приятел с същия голф и със същия филтър кара към 30 хиляди километра и като отвори мотора бяха му заминали сегментите а в картера имаше нещо като кал,и затова го махнах моя. Но определено с спортен филтър моят двигател е мн по пъргав,нищо не го задушава и такива... и затова мислих по тази тема да набивам въздух,но явно и тя не е добра идея... А с моторче от парното не може ли да се набива въздух ве хаха... Всичко тря се опита ейй
давайте пишете коментари 
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Ето ти малко челен опит по въпроса:
viewtopic.php?f=9&t=66166&hilit=%D0%9F%D1%80%D0%B8%D0%BD%D1%83%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%BE+%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%BE
Човекът доста се е постарал и има резултат!
Иначе аз съм с панелен спортен на JR, купен от ХЕЕД-91
-
Betrayer
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1986
- Контакти:
K&N (панелен) е решението на твоя проблем 

Мдам мерси на всички колеги и най вече на "radotom" за дадения линк към онази тема... Всичко най-хубаво

-
Betrayer
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1986
- Контакти:
Време за катанец? 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”