Бързо покачване на температурата на охлаждащата течност

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
terzov5
Автомобил:
Двигател:

Бързо покачване на температурата на охлаждащата течност

Мнениеот terzov5 » Нед 01 фев 2009 15:06

Преди една седмица ми шпилиха главата на двигателя,защото се ве искривила, незнайно защо и се бе пресякло маслото.Бе проникнал антифриз.Сега ,обаче температурата на охлаждащата течност се покачва много бързо за 2-3минути стига 30-40градуса и продължава да ръсте.Не съм я прегрявал,за да се искриви главата и не е пукната.Моля някой да разясни!Става дума за голф3 1.8 gt 92г.

Последна промяна от LILO&STICH на Нед 01 фев 2009 16:03, променено общо 1 път.
Причина: е не се научихте къде да поствате темите

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Re: Бързо покачване на температурата на охлаждащата течност

Мнениеот theultimate » Нед 01 фев 2009 16:02

2-3 минути каране или на място? Ако е в движение - то и на мене за толкова ми отлепва стрелката.

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Нед 01 фев 2009 16:10

И какво точно те притеснява ? Остави я да загрее хубаво .Ако вече започне да премината над 90 - 100 градуса може да имаш притеснения . Сега е напълно нормално.

terzov5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот terzov5 » Нед 01 фев 2009 17:32

theultimate написа:2-3 минути каране или на място? Ако е в движение - то и на мене за толкова ми отлепва стрелката.

на място

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Нед 01 фев 2009 18:01

Абсолютно нормално е (няма насрещен вятър, охлаждане, бла-бла :Mr Green Fun )

Потребителски аватар
koew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koew » Нед 01 фев 2009 19:17

terzov5 написа:Преди една седмица ми шпилиха главата на двигателя,защото се ве искривила, незнайно защо и се бе пресякло маслото.Бе проникнал антифриз.Сега ,обаче температурата на охлаждащата течност се покачва много бързо за 2-3минути стига 30-40градуса и продължава да ръсте.Не съм я прегрявал,за да се искриви главата и не е пукната.Моля някой да разясни!Става дума за голф3 1.8 gt 92г.

Пробвай да обезвъздушиш системата - много е вероятно да имаш някъде въздух т.е. суха част от главата(в. възглавница) Пусни и парното да поработи, да не е останал въздух .....

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Нед 01 фев 2009 19:46

koew написа:
terzov5 написа:Преди една седмица ми шпилиха главата на двигателя,защото се ве искривила, незнайно защо и се бе пресякло маслото.Бе проникнал антифриз.Сега ,обаче температурата на охлаждащата течност се покачва много бързо за 2-3минути стига 30-40градуса и продължава да ръсте.Не съм я прегрявал,за да се искриви главата и не е пукната.Моля някой да разясни!Става дума за голф3 1.8 gt 92г.

Пробвай да обезвъздушиш системата - много е вероятно да имаш някъде въздух т.е. суха част от главата(в. възглавница) Пусни и парното да поработи, да не е останал въздух .....

:idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Вто 03 фев 2009 20:58

koew написа:

незнам само какво общо има пускането на парното с обезвъздушаването :screwy ?по принцип системите под налягане се обезвъздушават сами а и според мен не е проблем че след 3-4 мин.работа ма мотора леко отлепя стрелката! на мен след около толкова време парното леко започва да се усеща!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”