Бързо покачване на температурата на охлаждащата течност
-
terzov5
- Автомобил:
- Двигател:
Бързо покачване на температурата на охлаждащата течност
Преди една седмица ми шпилиха главата на двигателя,защото се ве искривила, незнайно защо и се бе пресякло маслото.Бе проникнал антифриз.Сега ,обаче температурата на охлаждащата течност се покачва много бързо за 2-3минути стига 30-40градуса и продължава да ръсте.Не съм я прегрявал,за да се искриви главата и не е пукната.Моля някой да разясни!Става дума за голф3 1.8 gt 92г.
Последна промяна от LILO&STICH на Нед 01 фев 2009 16:03, променено общо 1 път.
Причина: е не се научихте къде да поствате темите
Причина: е не се научихте къде да поствате темите
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Re: Бързо покачване на температурата на охлаждащата течност
2-3 минути каране или на място? Ако е в движение - то и на мене за толкова ми отлепва стрелката.
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
И какво точно те притеснява ? Остави я да загрее хубаво .Ако вече започне да премината над 90 - 100 градуса може да имаш притеснения . Сега е напълно нормално.
-
terzov5
- Автомобил:
- Двигател:
theultimate написа:2-3 минути каране или на място? Ако е в движение - то и на мене за толкова ми отлепва стрелката.
на място
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Абсолютно нормално е (няма насрещен вятър, охлаждане, бла-бла
)
)Re: Бързо покачване на температурата на охлаждащата течност
terzov5 написа:Преди една седмица ми шпилиха главата на двигателя,защото се ве искривила, незнайно защо и се бе пресякло маслото.Бе проникнал антифриз.Сега ,обаче температурата на охлаждащата течност се покачва много бързо за 2-3минути стига 30-40градуса и продължава да ръсте.Не съм я прегрявал,за да се искриви главата и не е пукната.Моля някой да разясни!Става дума за голф3 1.8 gt 92г.
Пробвай да обезвъздушиш системата - много е вероятно да имаш някъде въздух т.е. суха част от главата(в. възглавница) Пусни и парното да поработи, да не е останал въздух .....
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
koew написа:terzov5 написа:Преди една седмица ми шпилиха главата на двигателя,защото се ве искривила, незнайно защо и се бе пресякло маслото.Бе проникнал антифриз.Сега ,обаче температурата на охлаждащата течност се покачва много бързо за 2-3минути стига 30-40градуса и продължава да ръсте.Не съм я прегрявал,за да се искриви главата и не е пукната.Моля някой да разясни!Става дума за голф3 1.8 gt 92г.
Пробвай да обезвъздушиш системата - много е вероятно да имаш някъде въздух т.е. суха част от главата(в. възглавница) Пусни и парното да поработи, да не е останал въздух .....
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
koew написа:terzov5 написа:Преди една седмица ми шпилиха главата на двигателя,защото се ве искривила, незнайно защо и се бе пресякло маслото.Бе проникнал антифриз.Сега ,обаче температурата на охлаждащата течност се покачва много бързо за 2-3минути стига 30-40градуса и продължава да ръсте.Не съм я прегрявал,за да се искриви главата и не е пукната.Моля някой да разясни!Става дума за голф3 1.8 gt 92г.
незнам само какво общо има пускането на парното с обезвъздушаването
?по принцип системите под налягане се обезвъздушават сами а и според мен не е проблем че след 3-4 мин.работа ма мотора леко отлепя стрелката! на мен след около толкова време парното леко започва да се усеща!Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”