Помощ! Избухва и Хвърля ОгИн !

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
SpoileR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Помощ! Избухва и Хвърля ОгИн !

Мнениеот SpoileR » Нед 01 фев 2009 0:13

Здравейте, имам следния проблем:

Колата ми е Голф2 89година 1.8 бензин моно инжекцион.

Колата пали перфектно, не загрява повече от нормата, дърпа много, върви като пушка, но не може да вдигне над 140- 150кмч.

А вдигне ли ги, или дори някой път само да ги наближи и веднага полудяват оборотите и избухва, а отзаде изхвърля пламък (пламъци) по един метър зад ауспуха и колите зад мене, една на лЕво една на дЕсно, 'сичко бЕга...
а колата изгасва и няма палене след това...

Давайте акъл какво може да е, защото на колкото и сервиза да отидох, ми казват, че колата е екстра...

еми екстара ще е...кой ще ходи да я юрка някъде...на място нищо и няма...само когато вдигне много обороти с по голяма скорост... като се форсира на място, също не гърми... само ако се вкара в адски много, примерно 5000-6000 тогава и на място гръмва и угасва...
иначе във движение като е, малко над 4000 и гръмва и край... после не може да запали 1 час, а като запали работи на 500 оборота и загрява ужасно много... а ако я почакам малко и я изфорсирам във 4-5000 на място, тогава се стабилизира и се връща пак в норма... :?

Що е то?

Комутатор? Компресия? Центровка? Компютър? Нещо Вакуми разни ? :?:

Пак подчертавам, прави го само във 4000 оборота или някъде след 140кмч... Нещо и става при висока скорост, от натоварването и голямото съпротивление според мен...

На място, без натоварване, в колкото и оборота да е- не го прави. Само ако е адски грубо- над 5500-6000... пак така...заглъхва и изхвърля пламък от ауспуха и падат оборотите, но в повечето случаи директно изгасва... в най добрия пада на 100-200 оборота и загравя ужасно ..и няма оправия. Трябва да я запаля и изфорсирам на място и се стабилизира сама... но при следващо каране със 140 пак избухва....

Моля ви помогнете. :arrow: :|

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Re: Помощ! Избухва и Хвърля ОгИн !

Мнениеот icefire » Нед 01 фев 2009 1:08

Ееее, това звучи много гадно.. За съжаление не мога да ти кажа защо се получава така, но по принцип доколкото знам, ако при високи обороти (над 4000) прекъснеш кабела към бобината, колата гърми и излиза огън от гърнето.. Т.е. може би поради някаква причина ти спира токът оттам...

Btw като гърми така съвсем скоро ще ти се сцепи гърнето :012:

Потребителски аватар
Stef4o
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD

Мнениеот Stef4o » Нед 01 фев 2009 10:39

На неправилно газоразпределение ми мирише :? :lol:
виж белезите на ангренажа!
поиграй си със делкото.....може пък да не е в правилна позиция :?
според мен проблема е някъде там......странното в сучея обаче е, че на ниски обороти нямаш ядове....само във високите :?
Виж тези неща, пък ако не - ще го мислим натам..... :wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 01 фев 2009 14:27

.:Stef4o:. написа:На неправилно газоразпределение ми мирише :? :lol: ...

поиграй си със делкото.....може пък да не е в правилна позиция :?
според мен проблема е някъде там......

Ахъм! поизносени водачи на изпускатели или счупени пружини...
Или огромно предарение на аванса...
Или скапваща се бобина и не успява да даде искра на високите...

eng.Kostadinov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eng.Kostadinov » Нед 01 фев 2009 20:12

Здравейте,

доста странно че при високи обороти пука и хвърля огън като Subaru WRX mhihi , което се случва при всички автомобили настроени за рали, но само когато при отпусната газ. Да е от бубината - странно пък защо не го прави при ниски обороти. Това ме навежда на мисълта за свещите.
Впрочем с какво гориво работи автомобила - бензин, газ, метан, керосин :mrgreen: ?
От скоро ли започна да го прави това или е отдавна. Възможно ли е да се е появило след някаква интервенция, целяща повишаване на ускорението на автомобила?

Поздрави

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Нед 01 фев 2009 22:45

така правеха ЗиЛ-овете като се учехме да кормуваме ! :D като видим някоя мацка и к контактния ключ за секунда /или така се казва / изключвахме запалването! и имаше страшен гръм ! и огън ! :D това ставаше при спускане и обороти окоро 3000. ама 8 цилиндъра като изпразнят горивната смес в аспуха , и после първия запалил я взриви ... голям гръм ставаше! можеби прекъсване в запалителната система. може би?

Потребителски аватар
SpoileR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SpoileR » Сря 04 фев 2009 18:33

Да това със зиловете ми е до болка познато :mrgreen:

Ами голфа е на бензин и никога не е каран на газ...

Ами колеги, центровката е точно както трябва да е по книгата... всички белези са където трябва точно. Бобината, пробвах с друга от същия голф, няма разлика, проверих самия кабел дали нещо не прави мизерии и той е читав.

ахаааааа ето виж това е вече нещо ново :D Би ли пояснил? Повдигачи какви? на клапаните лИ? сериозно питам, не знам за кои повдигачи става дума... предполагам пружините става дума за пружини също на клапаните?

Иначе да споделя: компресията ми е леко зле...не леко ми доста... на 3 от цилиндрите варира от 7 до 8-9 а на 4ти е 6 и половина... Възможно ли е да изпуска бензин между буталата и цилиндрите и да пада в картера? :lol:

Смешно ми стана, но сериозно питам... :S

доста странно че при високи обороти пука и хвърля огън като Subaru WRX mhihi , което се случва при всички автомобили настроени за рали, но само когато при отпусната газ.

Да точно при пускането на газта става ;)

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 05 фев 2009 10:18

SpoileR написа:

ахаааааа ето виж това е вече нещо ново :D Би ли пояснил? Повдигачи какви? на клапаните лИ? сериозно питам, не знам за кои повдигачи става дума... предполагам пружините става дума за пружини също на клапаните?

Радо има предвид износени водачи на изпускателните клапани (и или счупена някоя от пружините на тези клапани). Проверката на водачите обаче изисква сваляне на главата.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 05 фев 2009 10:31

Сеата ми е с тоя мотор, правилната компресия е 10 :) Време му е според мен за основен ремонт на твоя - от клапаните изтърва, щом си проверил ремъка и тока, няма от кво друго да е :)

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 05 фев 2009 10:40

Да явно има комплексно износване на двигателя ти колега. Разлика в измерената компресия между цилиндрите над 2 атмосфери :( изобщо не е добре нито за вала, лагерите...
Харчи ли ти масло, същото мирише ли на бензин?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 05 фев 2009 14:35

Точно така, на клапаните. По-конкретно- изпускателните клапани.
Нищо чудно да задържат и да не успяват да се затворят хубаво, в следствие на което да издухва неизгоряла смес в ауспуха. И тя се пали.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”