Колата ми е Голф2 89година 1.8 бензин моно инжекцион.
Колата пали перфектно, не загрява повече от нормата, дърпа много, върви като пушка, но не може да вдигне над 140- 150кмч.
А вдигне ли ги, или дори някой път само да ги наближи и веднага полудяват оборотите и избухва, а отзаде изхвърля пламък (пламъци) по един метър зад ауспуха и колите зад мене, една на лЕво една на дЕсно, 'сичко бЕга...
а колата изгасва и няма палене след това...
Давайте акъл какво може да е, защото на колкото и сервиза да отидох, ми казват, че колата е екстра...
еми екстара ще е...кой ще ходи да я юрка някъде...на място нищо и няма...само когато вдигне много обороти с по голяма скорост... като се форсира на място, също не гърми... само ако се вкара в адски много, примерно 5000-6000 тогава и на място гръмва и угасва...
иначе във движение като е, малко над 4000 и гръмва и край... после не може да запали 1 час, а като запали работи на 500 оборота и загрява ужасно много... а ако я почакам малко и я изфорсирам във 4-5000 на място, тогава се стабилизира и се връща пак в норма...
Що е то?
Комутатор? Компресия? Центровка? Компютър? Нещо Вакуми разни ?
Пак подчертавам, прави го само във 4000 оборота или някъде след 140кмч... Нещо и става при висока скорост, от натоварването и голямото съпротивление според мен...
На място, без натоварване, в колкото и оборота да е- не го прави. Само ако е адски грубо- над 5500-6000... пак така...заглъхва и изхвърля пламък от ауспуха и падат оборотите, но в повечето случаи директно изгасва... в най добрия пада на 100-200 оборота и загравя ужасно ..и няма оправия. Трябва да я запаля и изфорсирам на място и се стабилизира сама... но при следващо каране със 140 пак избухва....
Моля ви помогнете.

, което се случва при всички автомобили настроени за рали, но само когато при отпусната газ. Да е от бубината - странно пък защо не го прави при ниски обороти. Това ме навежда на мисълта за свещите.