НЕ работи на бензин докато е студена
- Bobcho_82
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: GU+
НЕ работи на бензин докато е студена
Проблемът го забелязах тази сутрин след като вчера вечерта я оставих на бензин. Сутринта запали и след около 5-6 секунди оборитите рязко паднаха и започна да прекъсва като на 3 цилиндъра и угасна запалих пак пак същата работа заработва за моменти после пак почва да тресе. Понеже бързах сутринта нямах време да търся проблема я прехвърлих на газ и двигателя се успа закова 1000 оборота и замърка. До сега такива магарии нее правила
Като стигнах в работата реших да я пробвам пак на бензиин и хоп заработи си няма ядове , викам си я да я покарам така да видим дали пак ще има нещо цял ден си бръмча на бензин и няма ядове докато е се прибрах и не я оставих да истине. Преди малко я запалих да видя как ще е и пак се почна сутрешната драма пали и след малко оборотите падат и почва да тресе. Колата е голф 2 1.8 карбуратор.
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
VW`VENTO написа:на мойто венто го имам почти всеки път този проблем.Когато я запаля студена на бензин започва да тресе все едно работи на 3 цилиндъра.Някой ми беше казал че може би компютъра натрупва грешки и от там иде работата.Пробвай с ресет като откачиш за малко клемата на акумулатора
той няма компютър, ти си провери температурния датчик, става като закачиш на компютър с вагком и видиш дали двойката за компютъра показва различна температура от таблото...... или ако имаш газ си сложи реле да ти нулира грешките.....
-
petania
- Автомобил:
- Двигател:
...горивна помпа към края на живота си, горивен филтър, датчик на хол, ламбда сонда, регулатор на налягането на горивото, проблем с херметичността, дебитомер, палец-капачка, дросел, температурен датчик на охл. течност, температурен датчик на вх. въздух, кофти дюзи... един проблем, много на пръв поглед логични причини.
Аз започнах от най-евтиното...
- Cyberloner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
petania написа:...горивна помпа към края на живота си, горивен филтър, датчик на хол, ламбда сонда, регулатор на налягането на горивото, проблем с херметичността, дебитомер, палец-капачка, дросел, температурен датчик на охл. течност, температурен датчик на вх. въздух, кофти дюзи... един проблем, много на пръв поглед логични причини.
я сега една бърза ревизия на мнението като знаеш че НЯМА компютър тоя мотор, а е с един много проклет карбуратор Pierburg
Re:
Кой е тоя клубен майстор. Я кажи нещо повече за него ( къде живее, телефони, и-мейли, адрес ). И аз имам същия проблем като колегата Bobcho_82. Мисля да започна с бензиновия филтър, защото сигурно не е сменяван откакто колата е в България (доскоро дядо ми я карашеdjshomi написа:Термо ампула е проблема, цена на нова от 80 до 140.Имаме си клубен майстор на 2е серията карбуратори виж го може да ти помогне за нещо по тънко.
П.п.
Наздраве за първия ми пост. Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”