НЕ работи на бензин докато е студена

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Bobcho_82
Автомобил: Golf 2
Двигател: GU+

НЕ работи на бензин докато е студена

Мнениеот Bobcho_82 » Сря 15 окт 2008 22:16

Проблемът го забелязах тази сутрин след като вчера вечерта я оставих на бензин. Сутринта запали и след около 5-6 секунди оборитите рязко паднаха и започна да прекъсва като на 3 цилиндъра и угасна запалих пак пак същата работа заработва за моменти после пак почва да тресе. Понеже бързах сутринта нямах време да търся проблема я прехвърлих на газ и двигателя се успа закова 1000 оборота и замърка. До сега такива магарии нее правила :evil: Като стигнах в работата реших да я пробвам пак на бензиин и хоп заработи си няма ядове , викам си я да я покарам така да видим дали пак ще има нещо цял ден си бръмча на бензин и няма ядове докато е се прибрах и не я оставих да истине. Преди малко я запалих да видя как ще е и пак се почна сутрешната драма пали и след малко оборотите падат и почва да тресе. Колата е голф 2 1.8 карбуратор.

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Сря 15 окт 2008 23:00

Шом го прави само като е студена може да е темп датчик :idea:

Потребителски аватар
VW`VENTO
Автомобил: VW BORA 1.9TDI
Двигател: AHF

Мнениеот VW`VENTO » Чет 16 окт 2008 7:38

на мойто венто го имам почти всеки път този проблем.Когато я запаля студена на бензин започва да тресе все едно работи на 3 цилиндъра.Някой ми беше казал че може би компютъра натрупва грешки и от там иде работата.Пробвай с ресет като откачиш за малко клемата на акумулатора

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 16 окт 2008 8:09

VW`VENTO написа:на мойто венто го имам почти всеки път този проблем.Когато я запаля студена на бензин започва да тресе все едно работи на 3 цилиндъра.Някой ми беше казал че може би компютъра натрупва грешки и от там иде работата.Пробвай с ресет като откачиш за малко клемата на акумулатора

той няма компютър, ти си провери температурния датчик, става като закачиш на компютър с вагком и видиш дали двойката за компютъра показва различна температура от таблото...... или ако имаш газ си сложи реле да ти нулира грешките.....

Потребителски аватар
Bobcho_82
Автомобил: Golf 2
Двигател: GU+

Мнениеот Bobcho_82 » Чет 16 окт 2008 16:07

Компютър нямам обаче като стана въпрос за датчици някой може ли да ми каже какви стойности трябва да дават. И кой за какво служи защото при мен са 3 Сив,Кафяв и Черен.
Изображение
Сивия и черния дават някакваи стойности като ги меря но този кафявия нищо не ми дава нито на топла кола нито на студена :?

Потребителски аватар
jijibs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jijibs » Чет 16 окт 2008 19:46

Аз имам същия проблем, който зачестява с понижаването на температурите навън. Ходих по сервизи и съмненията паднаха, както и тук, върху темп. датчик. Ще се заемам с решаване на проблема в идните дни, но също ще следя и темата тук!

petania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petania » Чет 27 ное 2008 21:18

jijibs провери си реле 109... Ако е здало багажа трябва да понамирисва. Това реле си е слабо място на VW. Има подобрена нова(сива, стария тип 109 е черен) версия на това реле. Струва си да го смениш...

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Чет 27 ное 2008 21:41

bobcho_82 черния който е отдолу е за стрелката ти , кафевия е за пускане на реотана за инжектора а белия е за темп на антифриза

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 27 ное 2008 21:43

Добре де, това не се ли получава като горивния филтър е за смяна..?
Само гадая.. Не съм много технически грамотен, ама това ми звучи логично :)

petania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petania » Чет 27 ное 2008 22:11

...горивна помпа към края на живота си, горивен филтър, датчик на хол, ламбда сонда, регулатор на налягането на горивото, проблем с херметичността, дебитомер, палец-капачка, дросел, температурен датчик на охл. течност, температурен датчик на вх. въздух, кофти дюзи... един проблем, много на пръв поглед логични причини.
Аз започнах от най-евтиното...

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Чет 27 ное 2008 22:24

petania написа:...горивна помпа към края на живота си, горивен филтър, датчик на хол, ламбда сонда, регулатор на налягането на горивото, проблем с херметичността, дебитомер, палец-капачка, дросел, температурен датчик на охл. течност, температурен датчик на вх. въздух, кофти дюзи... един проблем, много на пръв поглед логични причини.
Аз започнах от най-евтиното...

я сега една бърза ревизия на мнението като знаеш че НЯМА компютър тоя мотор, а е с един много проклет карбуратор Pierburg :D

petania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petania » Чет 27 ное 2008 22:36

Cyberloner ти си напълно прав разбира се :oops: . Мнението ми беше към колегите от темата с комп. и подобни симптоми...

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Чет 27 ное 2008 23:29

Термо ампула е проблема, цена на нова от 80 до 140.Имаме си клубен майстор на 2е серията карбуратори виж го може да ти помогне за нещо по тънко.

P360
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот P360 » Пон 09 фев 2009 21:50

djshomi написа:Термо ампула е проблема, цена на нова от 80 до 140.Имаме си клубен майстор на 2е серията карбуратори виж го може да ти помогне за нещо по тънко.
Кой е тоя клубен майстор. Я кажи нещо повече за него ( къде живее, телефони, и-мейли, адрес ). И аз имам същия проблем като колегата Bobcho_82. Мисля да започна с бензиновия филтър, защото сигурно не е сменяван откакто колата е в България (доскоро дядо ми я караше :)) а след него мисля да сменя и датчика, който отчита емпературата на водата ( прави ми впечатление че стрелката на таблото се мърда когато си поиска), няма да забравя и свещите защото са на над 14 000 км.
П.п. :beer Наздраве за първия ми пост. 8)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”