Проблем със скоростите на Golf IV 1.6
- hdjfmr
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем със скоростите на Golf IV 1.6
Здравеите колеги преди месец писах за проблем със скоростите на моя котар Golf IV 1.6 и сега се оказа че са строшени и цената за втора ръка скорости ми се вижда доста висока и ако някои знае или може да ми помогне да ги намеря ня разумна цена всмисал около 700 или 800лв ще му бъда много благодарен 

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Re: Проблем със скоростите на Golf IV 1.6
Утре ще ходя до една морга само за ФВ, поне за частите за които аз съм питал цените са на половина на новите което е ок. ше им взема тел, напомни ми другиден на лс да ти го дам
- hdjfmr
- Автомобил:
- Двигател:
Много съм ти благодарен колега ако ми свършиш тази услуга 

- Peter_Vulev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И при мен имаше проблем с скоростите.Все едно се мъчиш да се вкарват без съединител.И се оказа в крайна сметка съединител + маховик.Направо ме заболя сърцето.Моя мотор е 1.9 ТДИ 110к.с и цената бе 1400лв само части.Хубаво,че се ползвам с остъпка,че ми смъкнаха някой лев.Дано не ти се налага да сменяш съединител.А знам ли при теб може да е по малка цифра.
- hdjfmr
- Автомобил:
- Двигател:
Вчера му взех скорости и олекнах с 1000лв но нямаше как защоти кожуха се беше разцепил на две 

- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Нитове се оказа, нали?
Преди да му ги качиш на Голфа новите скорости, вземи им нахакай болтове на дифернциала, та и следващия му собственик да е спокоен.
Преди да му ги качиш на Голфа новите скорости, вземи им нахакай болтове на дифернциала, та и следващия му собственик да е спокоен.
- BluePower
- Автомобил: Golf 4
- Двигател:
Пич ако е само кожуха както беше на мен имаше мн по ефтино и лесно решение отиваш в софия кадето е КАТ и там има нещо като иститут по заварявания и тия заваряват безтемпературно после ти я пробват със стрит тебешир и спирт за да видят дали няма дупчица а цената е 65 лв 

- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Доколкото знам заварката е десет кинта на "Мърфи".
Проблема обаче не е тя. Проблема е какво е смлял вътре. Най-вероятно малкия лагер на вторичния вал или някой зъб на короната.
Те за това, тия скорости, с обратния съединител, трябва да се спират веднага щом нещо изхлопа.
Проблема обаче не е тя. Проблема е какво е смлял вътре. Най-вероятно малкия лагер на вторичния вал или някой зъб на короната.
Те за това, тия скорости, с обратния съединител, трябва да се спират веднага щом нещо изхлопа.
- hdjfmr
- Автомобил:
- Двигател:
Точно така колеги трябва да се спират иначе резултата е като при мен всичко е станало на меле и сега имам само някакви зъбчатки и някакви други неща а кужуха при дефиринцяла е разцепен.Сега тази кутия е от бора 2002г. и се надявам да нямам проблеми 

- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
pedalchobaba написа:...
Доколкото знам при АЕЕ мотор на Г3 съединителя е обратен. Това какво означава, че освен по-скъп съединител трябва да внимавам и със скоростната кутия (код CYZ), защото е по-специална и чуплива, така ли

- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Говорим за скоростите на Четворката DUU и DUW, за твоите не се притеснявай.
Здравейте, аз съм нов във форума.
Наскоро имах проблем със скоростнста кутия, докато карах забелязах как се вдигха оборотите от раз и се нормализираха, след това карах около 200 километра и установих, че при рязко натискане на газта оборотите се вдигаха рязко. Разбрах, че нещо съединителя се е*ава. Обадих се на моя човек дето ми поддържа колата и отидох да я видим. Установихме, че тече масло от съединителя, на другия ден ме сюрпризира с фактите. Оказа се, че е пробит корпуса на скоростната кутия и маслото е влязло в съединителя, съответно трябваше да се сменя и освен това установих, че втора ръка кутия се продава около 1500 лева.Няколко лагера бяха за смяна и причината за проблема, скъсан нит на деференциала.
Предложиха ми решение, заварка аргонова на корпуса и смяня на нитовете с нови изработени специално, нови три лагера, нов съединител плюс масло за кутията- цялата работа ми легна 900 лева.
Искам да питам, дали съм взел правилно решение с този ремонт ?
П.П. забравих да отбележа аз съм с Г4 1,4 16v мотор.
Наскоро имах проблем със скоростнста кутия, докато карах забелязах как се вдигха оборотите от раз и се нормализираха, след това карах около 200 километра и установих, че при рязко натискане на газта оборотите се вдигаха рязко. Разбрах, че нещо съединителя се е*ава. Обадих се на моя човек дето ми поддържа колата и отидох да я видим. Установихме, че тече масло от съединителя, на другия ден ме сюрпризира с фактите. Оказа се, че е пробит корпуса на скоростната кутия и маслото е влязло в съединителя, съответно трябваше да се сменя и освен това установих, че втора ръка кутия се продава около 1500 лева.Няколко лагера бяха за смяна и причината за проблема, скъсан нит на деференциала.
Предложиха ми решение, заварка аргонова на корпуса и смяня на нитовете с нови изработени специално, нови три лагера, нов съединител плюс масло за кутията- цялата работа ми легна 900 лева.
Искам да питам, дали съм взел правилно решение с този ремонт ?
П.П. забравих да отбележа аз съм с Г4 1,4 16v мотор.
- hdjfmr
- Автомобил:
- Двигател:
Колега незнам дали си взел правилното решение с тези заварки но ако си решил да я продаваш това е наи добрия вариянт но ако мислиш ти да си я караш според мен е по добре да нямя заварки и разни приправки защото нее знае какво ще стане.А затова че си махнал нитовете и си сложил болтове евала защото аз на новите скорости не направих тази процедура но се надявам да нямам ядове 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”