Луфт на палеца на делкото....

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
fury
Автомобил:
Двигател:

Луфт на палеца на делкото....

Мнениеот fury » Пет 13 фев 2009 13:54

Здравейте колеги! Вчера сменях дистрибуторната капачка и палеца и ми направи впечатление наличието на луфт при опит да завъртиш палчето наляво-надясно. Трябва ли да има изобщо някакъв луфт или трябва да стои стегнато. А слуяайно някой да знае от къде да си купя оригиналните гореизброени части с марката "dusellier" май беше :oops: :?: Благодаря предварително!!! Поздрави...

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Re: Луфт на палеца на делкото....

Мнениеот Symptom » Пет 13 фев 2009 13:58

Има си го луфта дойче не са го измислили... и познай какво става с центровката... иначе на по стари коли може да се появи аксиален луфт ,аз имах такъв.Нова втулка и си карам 100 000 км не е мръднала :)

mg design
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mg design » Пет 13 фев 2009 17:07

Нормално е да има много лек луфт по посоката на въртенето на оста, но не и странично.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 13 фев 2009 22:05

На Голф 3 компютърът настройва предварението,така че няма пробл.
На предишните поколения - не знам.

Потребителски аватар
ilkomotor
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ilkomotor » Съб 14 фев 2009 10:46

... допустим НО не и голям , ако имащ проблеми с токовете : палене , прекъсване , и т.н. - тогава го мисли ! ако ли не ГАЗ и тва е :drunk

Потребителски аватар
fury
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fury » Съб 14 фев 2009 16:26

Луфта е малък, което явно е нормално. Иначе нямам проблеми, просто исках да знам дали е нормално. Какво ми е необходимо да мина на система 'Бош', защото сега капачката и палеца са 'Дюселие', и това била френската запалителна с-ма. Възможно ли е изобщо и дали "Бош" е по-добрия вариант? Не можах да открия такава капачка и палец (Дюселие), масово се предлагат на "Бош", но те не са съвместими с моята :banghead:

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Нед 15 фев 2009 9:29

Според мен палеца и капачката са си палец и капачка се тая на ква фирма са!!! Карай смело ако излезе менте то ще си каже!!!

п.с. Мое мнение: аз карам с по-неизвестни марки, защото Бош и т.н. има много ментета!

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Нед 15 фев 2009 10:50

fury написа:Луфта е малък, което явно е нормално. Иначе нямам проблеми, просто исках да знам дали е нормално. Какво ми е необходимо да мина на система 'Бош', защото сега капачката и палеца са 'Дюселие', и това била френската запалителна с-ма. Възможно ли е изобщо и дали "Бош" е по-добрия вариант? Не можах да открия такава капачка и палец (Дюселие), масово се предлагат на "Бош", но те не са съвместими с моята :banghead:

До колкото знам трябва да смениш цялото делко с такова "Бош". Нека и някой който е по запознат да каже дали само делкото трябва да се пипа или и още нещо ще иска. И от други колеги съм чувал че за "Дюселие" трудно се намират части, макар че не знам каква е причината след като се монтират по автомобилите.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 15 фев 2009 11:01

Чак пък да няма части...
Има, италианската фирма Intermotor,Topran на Hans Preis.Не,че са много читави,но части има.
За мене тъпото е,че примерно на моя мотор AFT са сложили Ducellier,по каталог уж е с Бош,ама не е.
На AFT и AEK понеже са секвенционални,датчика за положение на рапределителен вал им е сложен на мястото на датчика на Хол в делкото.И не знам ако се строши този датчик какво се прави.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”